Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj a încheiat acorduri de colaborare cu două dintre cele mai prestigioase universități din Vietnam

Universitatea Tehnică din Cluj a încheiat acorduri de colaborare cu două dintre cele mai prestigioase universități din Vietnam

În perioada 12 – 17 mai, o delegație din partea Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a fost invitată de prestigioase universităţi din Hanoi (Vietnam), pentru a pune bazele unor noi relații de colaborare care vizează primirea de studenți vietnamezi la studii în UTCN, dar și dezvoltarea de proiecte de cercetare comune.

Din partea UTCN au participat rectorul universităţii, prof. dr. ing. Vasile Țopa, Director Birou Erasmus + prof. dr. ing. Cristina Câmpian și asist.dr. ing Maria Pop.

Prima întâlnire a avut loc la Hanoi University of Science and Technology (HUST) unde reprezentanții UTCN s-au întâlnit cu Prorectorul de Relații Internaționale – Assoc. Prof. Dr. Nguyen Van Khang și cu membrii din staff-ul universității.

Cea de-a doua întâlnire a avut loc la University of Communication and Transport (UCT), unde s-a semnat Memorandum of Understanding în prezența rectorilor celor două instituții implicate – Prof. TS. Nguyen Ngoc Long – Rector UCT și Rector UTCN – Prof.dr.ing. Vasile Țopa. La semnarea acordului au participat și doamna Decan a Faculty of Internaţional Education – Prof. Dr. Nguyen Thi Tuyet Trinh, precum și membri ai Internaţional Office of Affairs.

A treia vizită a avut loc la Naţional University of Civil Engineering (NUCE), unde s-a semnat un alt acord de colaborare în prezența Rectorului Prof. Dr. Pham Duy Hoa. Într-o declarație din cadrul ceremoniei, domnia sa a subliniat că “Semnarea Acordului de cooperare a început o nouă pagină, ducând cooperarea între cele două universități la un nivel mai înalt și mai practic”. Colaborarea cu NUCE vizează schimbul interuniversitar de studenți și cadre didactice, precum și cooperarea în diverse proiecte de cercetare.

În agenda vizitei a avut loc și o întâlnire cu foștii absolvenți vietnamezi ai Facultății de Construcții din cadrul UTCN, din perioada anilor 1975-1980. Mulți dintre acești absolvenţi ocupă acum poziții importante în managementul și economia locală din Vietnam.

Semnarea acordurilor de cooperare face parte din acțiunile de internaționalizare ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca și de dezvoltare a relațiilor academice cu instituții de învățământ superior de prestigiu.Lasă un răspuns

Site creat de