Studentie

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a inaugurat un nou Laborator de Proiectare a Circuitelor Integrate

admitere 2019 universitatea tehnica cluj

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță deschiderea noului Laborator de proiectare a circuitelor integrate pentru aplicatii auto “PartEnerIC”, în cadrul proiectului “Parteneriate pentru transfer de cunoștințe şi tehnologie în vederea dezvoltării de circuite integrate specializate pentru creșterea eficienței energetice a noilor generații de vehicule”, proiect realizat prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor.

La inaugurarea noului laborator au participat reprezentanti ai companiei Infineon Technologies Romania &CO SCS, companie implicata în proiectul PartEnerIC ca partener industrial. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Infineon Technologies Romania &CO SCS au încheiat doua contracte subsidiare de prestări servicii de cercetare, care însumeaza  peste 2.500.000 lei asistență financiară nerambursabilă, contracte care vor fi implementate în laboratorul PartEnerIC în următoarele 44 luni.

Laboratorul PartEnerIC funcționează în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în locația str. George Baritiu nr.26-28, sala 26.

Sala a fost complet renovată, amenajată şi echipată conform cerințelor unui laborator modern de proiectare a circuitelor integrate. O parte din echipament a fost asigurată de partenerul industrial, Infineon Technologies Romania &CO SCS.

Coordonatorul proiectului este domnul Conf.dr.ing. Marius NeagLasă un răspuns

Site creat de