Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca este partener într-un nou proiect internațional pentru stimularea inovației și antreprenoriatului

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a lansat o nouă platformă unde organizează admiterea 2020

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este partener în noul proiect Innovative European University of TechnologyInno-EUt+, o inițiativă a European Institute of Innovation and Technology (EIT).

Proiect cu o finanțare de 400 000 de euro

Acest proiect care se numără printre cele 23 câștigătoare la nivel european, în urma apelului lansat anul trecut. Cu o finanțare de 400 000 de euro, proiectul își propune să îmbunătățească inovarea și capacitatea antreprenorială a instituțiilor de învățământ superior, membre ale alianței EUt+ – Universitatea Europeană de Tehnologie.

Proiect coordonat de Universitatea de Tehnologie din Cipru

Proiectul este coordonat de Universitatea de Tehnologie din Cipru și implica ca parteneri UTCN, Universitatea Tehnică din Riga (Letonia), Universitatea Tehnică din Sofia (Bulgaria), Universitatea Tehnologică din Dublin, (Irlanda), Universitatea de Tehnologică din Troyes (Franța), Universitatea Politehnică din Cartagena, alături de alte două organizații, Water Alliance și Chrysalis LEAP. Proiectul se va desfășura până la sfârșitul anului curent, cu posibilitatea prelungirii pentru încă 18 luni.

Acțiunile mari ale proiectului se concentrează pe realizarea integrării instituționale și infrastructurale în vederea alinierii strategiei de cercetare și inovare, dezvoltarea capitalului uman, îmbunătățirea curriculei antreprenoriale și a capacității organizaționale, instruirea personalului academic și non academic pentru a sprijini acțiuni antreprenoriale, precum și dezvoltarea unei metodologii solide ca instrument în evaluarea activității legată de antreprenoriat în toate campusurile Universității Europene de Tehnologie – Eut+.

Proiectul a fost selectat în urma apelului pilot din luna martie a anului trecut, când aproape 750 de parteneri, printre care 319 universități, au depus 64 de cereri. După o evaluare riguroasă, au fost selectate 23 de cereri care vor primi finanțare totală de până la 27.5 milioane de euro de la Institutul European de Inovare și Tehnologie.

Ce este Inițiativa EIT?

Inițiativa EIT face parte din Strategia EIT 2021 – 2027 care își propune să încurajeze instituțiile de învățământ superior să-și evalueze propriile practici și să dezvolte acțiuni concrete pentru a spori impactul asupra ecosistemelor lor, prin dezvoltarea capacității de a inova și de a preda inovarea și antreprenoriatul.

Alături de celelalte universități din cadrul consorțiului EUt+, UTCN derulează deja și alte proiecte în vederea integrării activităților educaționale și de cercetare, crearea de oportunități pentru personalul și studenții din toate campusurile alianței, în condiții de incluziune, multilingvism și multiculturalitate.Lasă un răspuns

Site creat de