Studentie, Important

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – universitate de elită în domeniul Inginerie şi Tehnologie, conform QS Subject Rankings 2021

admitere 2019 universitatea tehnica cluj

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) se poziţionează şi în acest an în clasamentele internaţionale  ca fiind o universitate reprezentativă la nivel mondial.

Clasamentul QS Subject Rankings 2021 a luat în analiză un număr de 1.453 de universităţi din 157 de ţări, clasificate în 5 domenii principale (fields) și 51 de specializări (subjects).

În anul 2021, UTCN se clasează pentru prima dată într-unul din cele cinci domenii principale, si anume Inginerie şi Tehnologie ocupând poziția 451-500.

La nivel național, doar două universități din România sunt poziționate în acest domeniu, respectiv Universitatea Politehnica București și UTCN.

Cele trei subdomenii (subjects) la care universitatea ocupă poziţii de excepţie la nivel internațional sunt:

•    Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, UTCN se clasează pe locul 551-600 la nivel internațional și  locul III la nivel național;
•    Inginerie Electrică şi Electronică, UTCN  se clasează pe locul 351-400 la nivel internațional și locul II la nivel național;
•    Inginerie Mecanică, Aeronautică şi Inginerie Industrială, UTCN se clasează pe locul 301-350 la nivel internațional, respectiv locul II la nivel național.

Topul realizat de compania Quacquarelli Symonds din Marea Britanie se bazează pe criterii precum reputaţia academică şi reputația  angajatorilor. Astfel, peste 100.000 membri ai comunităților academice şi-au exprimat opinia asupra universităților din domeniul lor de expertiză, iar angajatorii au oferit o serie de informații în ceea ce privește nivelul de angajare. De asemenea, s-a evaluat numărul de citări obținute pe publicație precum şi indicele Hirsch. Ponderea indicatorilor de performanță luaţi în considerare de către realizatorii topului internațional pentru domeniul Inginerie şi Tehnologie este: 40% reputația academică, 30% reputația prin prisma angajatorilor,  15% articole citate şi 15% indicele Hirsch.

Clasamentele QS World University Ranking sunt actualizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top într-un anumit domeniu. Ca urmare, porțile  Universității Tehnice din Cluj-Napoca sunt deschise tuturor candidaților ce aspira la o pregătire de înalt nivel în inginerie si tehnologie.  Această nouă performanță obținută de universitatea noastră, materializată prin cele patru apariții  în acest clasament, se datorează efortului conjugat al întregii comunități academice din UTCN şi a excelenței care se regăsește sub toate aspectele în activitatea noastră educațională și de cercetare științifică„, a transmis UTCN.Lasă un răspuns

Site creat de