Uncategorized

Untold este cel mai tare festival din Europa! Premiul „Best Major Festival” vine la Cluj

Untold Festival a câştigat titlul Best Major Festival

Festivalul Untold a câştigat, în această, noapte titlul de „Best Major Festival”. Premiul este cea mai înaltă distincţie pe care un festival din Europa îl poate primi. Organizatorii Untold Festival au reuşit să facă din Untold cel mai tare festival major european încă de la prima ediţie.

Untold Festival a întrecut în această competiţie, încă de la prima ediţie, festivale consacrate precum Tomorrowland (Belgia), EXIT (Serbia), Sziget (Ungaria) sau Pinkpop (Olanda).

untold festival best major festival europe cel mai tare festival

Anul 2015 a fost unul excelent pentru industria europeană a festivalurilor în primul rând datorită evenimentelor noi apărute, extrem de reușite și diverse. Procesul de votare de anul acesta a fost mai plin de pasiune ca niciodată, iar festivalurile finaliste conturează un portret extrem de colorat, creativ și vibrant al Europei, de care orice european trebuie să fie mândru.” spune Steve Jenner, Co-Founder & Director European Festival Awards.

 Best Major Festival este un vis devenit realitate și este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediție să câștige acest premiu. Mulțumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediție, începând de la echipă, parteneri, autorități și nu în ultimul rând fanilor care ne-au susținut să ajungem aici.” a declarat Bogdan Buta, Director General UNTOLD.

Noi privim titlul de Best Major Festival ca pe o confirmare a impactului proiectului, pozitionând UNTOLD în prima linie a festivalurilor din Europa, alături de Exit Festival, Sziget Festival, Tomorrowland, care au mai primit de-a lungul timpului acest titlu. Incontestabil, acest premiu aduce valoare brandului UNTOLD, însă mai mult decât atât, înseamnă beneficii de imagine pentru orașul Cluj-Napoca și România” a transmis Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD.

Untold Festival, aflat la prima ediţie, a fost nominalizat la categoriile BEST MAJOR FESTIVAL şi BEST NEW EUROPEAN FESTIVAL.

Prima ediție a celui mai așteptat eveniment muzical al anului în România, UNTOLD Festival, desfășurat în perioada 30 iulie – 2 august 2015 la Cluj-Napoca, a impresionat peste 240.000 de festivalieri prezenți la eveniment. 170 de artiști au creat o atmosferă memorabilă timp de peste 88 de ore și, în medie, 60.000 de festivalieri s-au bucurat zilnic de prestațiile unora dintre cei mai apreciați artiști ai momentului. Vedeta incontestabilă a festivalului a fost scena principală de pe URSUS UNTOLD Arena, a cărei efecte speciale au încântat atât headlinerii, cât și publicul. AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE și ATB sunt doar câțiva dintre artiștii care au comunicat pe conturile lor de Facebook sau Instagram, experiența inedită din cadrul concertelor susținute la UNTOLD Festival, postările lor adunând zeci de mii de aprecieri din toată lumea.

Tiesto este primul headliner anunțat pentru UNTOLD 2016. DJ-ul este unul dintre primele și cele mai puternice nume ale genului, iar în perioada următoare se vor alătura și ceilalți 4 regi ai EDM-ului ce vor fi prezenți în vară la Cluj-Napoca, precum și alți artiști din line-up.

TIESTO a fost desemnat de-a lungul carierei sale Cel mai bun DJ din toate timpurilede Mixmag, Nr. 1 DJ de către Rolling Stone sau primul The Legend desemnat de către DJ Magazine, în urma voturilor fanilor invitați să-și aleagă DJ-ul preferat al ultimilor 20 de ani. El a evoluat o dată cu scena care l-a consacrat, pornind inițial de la trance, popularitatea lui continuă să crească de la an la an și pe piața mainstream, pop, EDM, progressive trance.

Lista completa a castigatorilor galei este urmatoarea:


Best Major European Festival – Untold Festival – Romania
Best Medium-Sized European Festival – Volt Festival – Ungaria
Best Small European Festival – Happiness Festival – Germania
Best New European Festival – Lollapalooza Berlin – Germania
Best European Festival Line-Up – Sziget Festival – Ungaria
Best Indoor Festival – Les Transardentes – Belgia
Artist’s Favourite European Festival – Rock Werchter – Belgia
Best Newcomer – Hozier
Best Headliner – The Prodigy
Festival Anthem of the Year – Major Lazer – Lean On
Green Operations Award – Tollwood Festival – Germania
Yes Group Health & Safety Innovation – Das Fest – Germania
Promoter Of The Year – Hörstmann Unternehmensgruppe – Germania
Coveted award for Excellence & Passion – Chris Kemp
Yourope Lifetime Achievement Award – Jean-Louis Brossard and Béatrice Macé – Franta4 Comments

      1. Ataaaat !!! Si in plus: lucram sa mergem NOI la festivaluri precum si copiii nostri. 😀
        (and btw „unu” : u r so f**n’lame !)

Lasă un răspuns

Site creat de