Social & Cultura

Utilitatea distanţierilor pentru gresie şi faianţă

Utilitatea distantierilor pentru gresie si faianta

Pana nu demult, clientii puteau gasi distantieri pentru gresie si faianta numai in magazinele de amenajari interioare, la raionul accesorii pentru gresie si faianta. Acum, distantierii pot fi gasiti si in oferta magazinului online New Outfit, din materiale rezistente si de inalta calitate, potrivite pentru formele atipice de placi ceramice si de dimensiuni mari si grele. Cel mai important lucru este ca distantierii sunt reutilizabili.

Faimoasele „cruciulite” au diferite forme si dimensiuni, sunt realizate din diferite materiale si se vor dovedi extrem de utile celor care doresc sa isi renoveze casa sau apartamentul.

Ce sunt distantierii si care este importanta lor

Atunci cand se monteaza gresia si faianta sunt necesari distantierii, deoarece placile de gresie si de faianta au o duritate mare, data de densitatea crescuta a materialului. In cazul in care placarea s-ar realiza fara acea mica distanta intre placi, in cazul in care intreaga podea sau intregul perete sunt placate fara distantieri, in momentul unui eventual cutremur, chiar si mic, exista posibilitatea ca gresia si faianta sa se fisureze si chiar sa cada.

Totodata, forta de dilatatie va impinge in placile de gresie si faianta, indeosebi in sezonul ploios, cand umiditatea este crescuta, sau in camerele cu umiditate mare, in baie sau in bucatarie. Aici, placile de gresie si de faianta vor acumula apa si aburul, ducand la dilatarea acestora.

Cea mai buna solutie pentru a evita astfel de probleme este reprezentata de montajul cu ajutorul distantierilor. Rosturile care sunt lasate intre placi se vor umple cu un ciment special, chitul dintre rosturi care, odata ajuns la solidificare, are o densitate mai mica decat cea a placilor, preluand miscarea acestora si prelungind durata de viata a placarii.

Folosirea distantierilor are si un rol estetic, in acest fel evitandu-se inegalitatile. Distantierii se aleg in functie de marimea placii, de recomandarile producatorului de gresie sau de faianta, dar si de forma acestora. Sistemul pentru nivelare a gresiei si faiantei este o inovatie revolutionara, fiind utila pentru fixarea placilor ceramice la acelasi nivel, dar si pentru a spori viteza de lucru a executantului.

Avantajele distantierilor includ eliminarea denivelarilor intre placile ceramice, montarea facila si desprinderea prin lovire, indepartarea usoara si posibilitatea de a fi reutilizate, evitarea deplasarii placilor, garantia calitatii montajului, precum si pretul accesibil.

Specialistii vin in intampinarea clientilor, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, care se ocupa de montarea gresiei si faiantei, oferindu-le distantieri care pot fi folositi chiar si pentru placi grele, din piatra naturala, precum marmura, travertinul si granitul.

Sistemul de nivelare profesional este revolutionar, iar distantierii sunt recomandati atat pentru suprafetele mai mari, cat si pentru suprafetele mici. Asadar, pentru ca nivelarea pardoselii sau a peretelui cu placi ceramice sa fie perfecta, este necesar ca planeitatea sa fie perfecta, obtinuta numai cu ajutorul unui sistem de nivelare potrivit.

Distantierii sunt cei mai buni prieteni ai meseriasilor care doresc ca totul sa iasa foarte bine, clientii sa fie multumiti, iar lucrarile sa fie apreciate si perfecte din punct de vedere estetic.Lasă un răspuns

Site creat de