Din Oras

Val de caniculă şi disconfort termic accentuat | La Cluj, maximele termice vor urca până la 34 de grade Celsius

canicula cluj

Meteorologii vin cu noi vești pentru România.

Joi, 22 august, temperatruile maxime devin insuportabile. Indicele de disconfort temperatură-umezeal va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Joi, 22 august, vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, chiar dacă senzația de disconfort va fi atenuată de vântul moderat din estul țării și umiditatea mai scăzută. Indicele de disconfort temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unităi pe arii extinse.. Sunt așteptate averse trecătoare la munte și în estul teritoriului. Vântul va sufla slab, cel mult slab până la moderat în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia și vestul Munteniei și moderat în estul Munteniei, Dobrogea și Moldova.

 Temperaturile maxime vor fi situate în general între 29 și 34 de grade în Transilvania și Maramureș, 32-37 de grade în Banat și Crișana, 34-39 de grade în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori așteptate în Lunca Dunării) și 30-35 de grade Celsius în estul Dobrogei și nordul Moldovei.

Canicula va persista şi în zilele următoare, când maximele termice vor fi de 35 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi accentuat. La munte sunt prognozate ploi în averse cu descărcări electrice în a doua parte a zilei.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări locale în sud. Nopţile vor fi călduroase, mai ales în sudul ţării, cu minime de până la 24 de grade Celsius. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în Transilvania unde se va produce şi ceaţă.

Val de caniculă şi disconfort termic accentuat | La Cluj, maximele termice vor urca până la 34 de grade CelsiusLasă un răspuns

Site creat de