Timp liber, Important

Vara muzicală începe la Cluj! Opera Naţională organizează spectacole în aer liber, într-o locaţie nouă

Vara muzicală începe la Cluj! Opera Naţională organizează spectacole în aer liber, într-o locaţie nouă

Îndelungata așteptare a iubitorilor de operă a luat sfârșit.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță primele proiecte prezentate în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce își așteaptă spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri.

Spectacolul de lansare va avea loc vineri, 10 iulie 2020.

Armonia, versatilitatea și momentele de neuitat sunt parte a promisiunii Opera Summer Hub 2020, proiectul inovator co-organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca – prima scenă lirică înființată în România, ce în acest an își sărbătorește Centenarul, de Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca (CREIC) – spațiu dinamic, sau chiar atipic, pentru comunități de creativi, freelanceri, pentru start-up-uri, dar și corporații, cu activitate în industriile culturale și creative, alături de Londoner – unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe piața HoReCa din Cluj-Napoca

Unică pe scena culturală a României, inițiativa „Opera Summer Hub” are misiunea de a oferi o experiență artistică inedită și senzorială, adaptată contextului limitărilor pe care le traversăm în această perioadă, oferind o notă optimistă peisajului clujean estival.

Realizat în fiecare vineri, de la ora 20:00, Opera à la Carte își invită spectatorii la seri tematice atât din punct de vedere muzical cât și culinar, desfășurate pe terasa din cadrul CREIC. Aceasta găzduiește pianul care îi va acompania pe îndrăgiții soliști ai Operei clujene în repertoriul de arii și canțonete interpretate în serile cu specific italian, francez și spaniol. Programul artistic va fi complimentat de cine à la Carte în același specific, pregătite cu măiestrie de bucătarii Londoner.  Numărul de participanți acceptați la acest proiect, în contextul limitărilor de proximitate fizică, este de 100 persoane.

Cel de-al doilea proiect, Opera Picnic, ne aduce muzica mai aproape în serile de sâmbătă, începând cu ora 20:30, în amfiteatrul verde al CREIC. Generoasa scenă aprinde lumina reflectoarelor asupra unor spectacole mai ample ce vor reuni soliști, balerini și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, admirați de spectatorii care se vor bucura totodată și de coșul de picnic special pregătit de bucătarii Londoner, servit de pe o pătură aranjată pe  terasele amfiteatrului. Numărul de participanți la acest proiect este de 500 persoane, iar din același considerent al normelor sanitare, spectatorii sunt rugați să își aducă propriile pături la evenimentele Opera Picnic.

Calendarul evenimentelor continuă la fel de atractiv pe tot parcursul verii, programul lunii iulie fiind deja anunțat în totalitate:

  • Vineri, 17 iulieOpera à la Carte: Seară spaniolă cu tenorii Hector Lopez și Cristian Mogoșan, și baritonul Florin Estefan, la pian Larisa Pentea.
  • Sâmbătă, 18 iulieOpera Picnic: Gala Rossini cu soprana Diana Țugui, Mezzosopranele Iulia Merca și Liza Kadelnik, tenorul Tony Bardon, baritonul Bogdan Baciu (invitat), baritonul Geani Brad și basul Petru Burcă și bas baritonul Cristian Hodrea, alături de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dirijor:David Crescenzi.
  • Vineri, 24 iulieOpera à la Carte: Seară franceză cu soprana Diana Țugui și mezzosoprana Iulia Merca, la pian Lelia Serafinceanu.
  • Sâmbătă, 25 iulieOpera Picnic: Disney Medley cu sopranele Diana Țugui, Oana Trîmbițaș și Silvana Coltor, mezzosopranele Iulia Merca, Liliana Neciu și Liza Kadelnik, tenorii Cristian Mogoșan, Florin Pop și Eusebiu Huțan, baritonii Geani Brad, bas baritonul Cristian Hodrea și bașii Sebastian Balaj Corneliu Huțanu și Simonfi Sandor.

Bucuria revederii live a artiștilor Operei clujene cu publicul va fi una deosebită, după o distanțare socială ce ne-a ținut departe de scena clasică de peste două luni. De la ultimul eveniment liric prezentat în sala de spectacole, la începutul lunii martie 2020, contextul stării de urgență determinată de pandemia Coronavirus i-a inspirat pe reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj-Napoca să își invite publicul pe scena virtuală a propriului site, acolo unde au prezentat treizeci și cinci de transmisii online ale celor mai reușite și apreciate spectacole din arhiva instituției, pe parcursul lunilor martie – iulie. Acestea au înregistrat un record de peste 50.000 vizualizări, reamintind atât artiștilor, cât și spectatorilor forța incredibilă a artei și versatilitatea muzicii care ne reunește indiferent de distanțele fizice.

Fascinația și bucuria spectacolelor live este, însă, incomparabilă și putem să o simțim din nou pe parcursul întregii veri, la OPERA SUMMER HUB. Evenimentele în aer liber promit surprize infinite și acorduri speciale sub clar de lună, la Cluj Innovation Park (Strada Tiberiu Popoviciu, nr. 2-4, Cluj-Napoca), până pe data de 10 septembrie 2020!

Biletele tuturor evenimentelor Opera à la Carte și Opera Picnic pot fi achiziționate online, pe www.bilete.ro.Lasă un răspuns

Site creat de