Social & Cultura

Vernisajul expoziţiei "Cartea care poate schimba lumea"

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei vă invită marţi, 03 noiembrie, ora 15.00, la vernisajul expoziţiei Cartea care poate schimba lumea, la sediul muzeului din str. C. Daicoviciu, nr. 2.

Expoziţia aduce în atenţia publicului peste 130 de exemplare  ale Cărţii Sfinte, lucrări de o valoare inestimabila, printre care Biblia din anul 1701, in original, tradusă de Martin Luther sau Biblia in limba maghiară, în original, tradusă de Karoly Gaspar, tipărită in 1764. Printre lucrările expuse se poate regăsi în facsimil „Biblia de la Bucureşti „sau „Biblia lui Şerban Vodă Cantacuzino”, tipărită în anul 1688. Printre exponate se numără şi cea mai mică Biblie din lume, care se poate citi doar cu ajutorul unui microscop,  alături de alte variante pe microfilm, printre care şi un exemplar similar cu cele transportate pe Lună de Apollo 11 şi Apollo 12, sau cea mai mică tipăritură,  rugăciunea Tatăl Nostru scrisă în şapte limbi, carte învelită în coperţi din piele şi tipărită cu litere din aur.

Colecţia îi aparţine clujeanului Florian Stoica, cărţile fiind achiziţionate de colecţionar în timpul călătoriilor sale.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada  03-21 noiembrie 2015.



Lasă un răspuns

Site creat de