Timp liber

Vernisajul expoziţiei in[visible] de Daniel Popescu, doctora al UAD Cluj-Napoca

daniel popescu

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 23 februarie – 02 martie 2017 expoziţia in[visible] semnată de Daniel Popescu, student în ultimul an la doctorat în cadrul UAD Cluj-Napoca.

Vernisajul va avea loc joi, 23 februarie, ora 19, în Galeria Casa Matei şi va fi precedat, cu începere de la ora 17, de un preview pentru presă. Curatorul expoziţiei este Roxana Modreanu.

Preocupat de instalaţie ca gen artistic şi de light şi optical art, tânărul Daniel Popescu revine cu o nouă expoziţie ce urmăreşte firul cercetărilor sale începute încă din anii de studenţie, şi anume filiera Light Art din câmpul artei contemporane.

in[visible], care are drept motto o trimitere la lumea de minuni a lui Alicefollow the white rabbit – este o instalaţie de tip light art care deţine o componentă inedită ce constă din 36.000 oglinzi activate de lumină.

Invocând modelul consacrat de superproducţia Matrix la finalul anilor ’90, reluând o cheie Baudrillard-iană de înțelegere a lumii, in[visible] ridică o serie de întrebări asupra lumii înconjurătoare și asupra propriei identități.

Pornind de la simularea realității imediate, proiectul investighează descompunerea vizuală a propriului eu într-o serie de fragmentări și oglindiri ce diluează propria persoană până la un punct terminus, în care eul real pare a nu mai există.

Având în minte toate modelele prin care oglinda poate deturna sensul, atingând limita spectacularului disruptiv, de la mitul lui Narcis la oglinda ca mediu de tranziție către existenţa „reală” din Matrix, călătoria prin lumea oglinzilor îndeamnă privitorul la reflectarea asupra propriei identități.

Instalația in[visible] este începutul unei serii de experiențe pe care Daniel Popescu urmează să le propună pasionaţilor de light art.

Expoziţia poate fi vizitată până în data de 2 martie 2017.

 Lasă un răspuns

Site creat de