Uncategorized

Veste bună pentru studenţii UBB Cluj! Bursele vor fi majorate

bani burse studenti

Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai a aprobat joi, 7 aprilie, majorarea burselor studenților.

Astfel, începând din acest semestru, cei mai buni studenți vor primi burse de merit în valoare de 480 de lei (faţă de 420 de lei), valoarea bursei de studii ajunge la 420 de lei (faţă de valoarea anterioară de 350 de lei), în timp ce limitele bursei de ajutor social au fost majorate de la 170 – 300 de lei, la 210-350 de lei.

Decizia de majorare a cuantumului burselor a fost adoptată după consultarea reprezentanților studenților, cu păstrarea proporției existente până acum, conform căreia bursele de merit reprezintă 15% din totalul burselor acordate, cele de studii reprezintă 75% din total, în timp ce bursele de ajutor social acoperă 10% din totalul burselor acordate studenților UBB.

Încercăm, prin această majorare, să ajutăm, dar şi să motivăm studenţii Universităţii, chiar dacă acest lucru implică un efort suplimentar din partea noastră. Cea mai mare parte a fondului de burse vine de la bugetul de stat, însă şi Universitatea contribuie cu aproximativ 15% la susţinerea burselor”, a afirmat prof. univ. dr. Dan Lazăr, prorector responsabil cu finanţarea, fondurile europene şi informatizarea.

Numărul studenților din cadrul UBB Cluj care primesc, în acest moment, burse de la bugetul de stat depășește 4.400.4 Comments

  1. In loc sa le mareasca, nu mai bine dau la mai multi studenti? Nu zic ca ar fi cazul la toate facultatile din cadrul UBB, dar la unele muncesti mult pentru o medie peste 9 si nu primesti nimic.

Lasă un răspuns

Site creat de