Uncategorized

Viata la groapa de gunoi de la Pata Rat | Imagini filmate cu o camera ascunsa – REPORTAJ VIDEO

Viata la groapa de gunoi de la Pata Rat | Imagini filmate cu camera ascunsa

O echipa SkyNews a reusit sa filmeze in interiorul gropii de gunoi de la Pata Rat, de langa Cluj-Napoca, unde barbati, femei si copii cauta in fiecare zi printre gunoaie pentru a putea supravietui.

Majoritatea celor cauta prin gunoaie sunt romi care au fost evacuati cu ani in urma din oras. Acestia colecteaza in fiecare zi materiale reciclabile la groapa de gunoi care, in unele zone, depaseste 100 de metri inaltime.

Mirosul gunoaielor putrezite te doboara pur si simplu” povesteste Alex, unul dintre locuitorii de la Pata Rat. „Nu poti sta mai mult de un minut fara sa porti o masca. Acesti oameni sunt mereu bolnavi, insa nu isi permit sa mearga la spital deoarece nu au asigurare de sanatate ” a adaugat acesta.

Filmatul in interiorul gropii de gunoi este strict interzis, insa unul dintre muncitori a acceptat sa ascunda o camera SkyNews pentru a filma modalitatea prin care romii isi duc traiul. Acestia cauta materiale reciclabile pe care le vand in schimbul unor sume de bani nesemnficative.

Zeci de familii locuiesc la Pata Rat, insa conditiile sunt greu de descris. Sobolanii si gandacii traiesc alaturi de acestia, iar mirosul toxic ii imbolnaveste in fiecare zi pe cei care isi fac veacul in zona gropii de gunoi.

Potrivit reporterilor SkyNews, Romania este condamnata de ani buni de organizatiile privind drepturile omului pentru felul in care ii trateaza pe acesti oameni. Reporterii britanici se intreaba cum vor fi tratati refugiatii care vor fi relocati de UE in tara noastra.

sursa: SkyNews1 Comment

  1. bullshit! Indeed there is a problem with this kind of situations, but the sad truth is that mainly 80 – 90 percent of the rroma/gipsy population is not integrable. They do not prefer a job wich implies hard work, or small revenues, so they steal… etc.

Lasă un răspuns

Site creat de