Din Oras, Important

VIDEO | A doua zi de proteste la Cluj! Mii de clujeni sunt acum în stradă

protest cluj 20 iunie 2018

Este a doua zi de proteste în Cluj-Napoca, unde mii de clujeni se află în aceste momente în stradă.

Clujenii s-au strâns în Piața Unirii de la ora 19:00, iar in acest moment se află in stradă deja peste 5000 de oameni.

Grupul a pornit în marș prin centrul orașului, fiind însoțiti de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei clujene.

Protestatarii scandează ”Păcat de sângele vărsat!”, ”Hoţii!”, ”Trădătorii!”, ”Jos, Dragnea jos, că eşti un ticălos!”, ”Jos Guvernul!”.

Protestatarii au pornit din Piaţa Unirii spre cartierul Mănăștur. Aceştia scandează ”Nu stați la ferestre, haideți la proteste”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți”, ”Liviu Dragnea, la mulți ani cu executare”, ”Anticipate”.

Sunt proteste și în Bucureşti (4500 de persoane), Sibiu, 4.000 de protestatari, Iași, 1.000 de oameni, Brașov, 1.000 de oameni, Oradea, 300 de demonstranți.

Tot Clujul în stradă!  Trebuie să ne exprimăm iar, acolo unde suntem văzuţi, dorinţa de a nu trăi în Penalistan. Ieri, Parlamentul (Camera Deputaţilor, DECIZIONALĂ) a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent. Ordonanţa 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum te va afecta direct şi personal. Ieri, Preşedintele României a fost eliminat din procedura de convocare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei”, a transmis pe Facebook grupul „Umbrela Anticorupţie Cluj”.

 

photo credit: Laura LaurentiuLasă un răspuns

Site creat de