Din Zona

Vine iarna, ați pregătit anvelopele?

anvelope cauciuc

Iarna ne bate la ușa, iar dacă acest lucru este un motiv de bucurie pentru unii, pentru conducătorii auto acest sezon este adesea asociat cu o veritabilă provocare având în vedere că partea carosabilă adesea pune o serie de probleme autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzator pentru iarnă. Având în vedere că de foarte multe ori iarna ori avem de-a face cu un carosabil anevoios, atenția noastră ar trebui să fie îndreptată înspre anvelopele de iarnă, acestea fiind principalele elemente care ne pot garanta un grad ridicat de siguranță în aceste condiții de mediu.

Când este necesar să schimbăm anvelopele de vară cu cele de iarnă?

          Aceasta este una dintre întrebarile pe care ni le adresăm cel mai adesea, mai ales în condițiile în care în legislația rutieră nu este menționată o dată specifică în acest sens. Deși nu se specifică o dată exactă, sunt menționate mai degrabă condițiile în care acestea devin obligatorii și anume în momentul în care pe partea carosabilî se regăsește zăpadă sau gheață. Deși în general amenzile ne sperie mai mult decât faptul că nu suntem în siguranță iarna cu anvelopele de vară, trebuie totuși să conștientizăm faptul că pneurile de vară ne pot pune în aceste condiții atât viața noastră cât și a altor participanți la trafic în pericol.

Ce este atât de special la anvelopele de iarnă?

         

          Anvelopele de iarnă sunt diferite de cele de vară din mai multe puncte de vedere, de la materialele utilizate în construcție și până la construcția în sine a acestor pneuri. Anvelopele de iarnă au un număr mult mai mare de lamele pe suprafața lor și care sunt în același timp și mult mai pronunțate spre deosebire de lamelele care se regăsesc la cauciucurile de vară. Aceste lamele contribuie semnificativ la stabilitatea autovehiculului și oferă o aderență mult mai mare, chiar și pe un carosabil pe a cărui suprafață regăsim gheață sau zăpadă.

Anvelopele de iarnă au o structură complet diferită față de cea a pneurilor pentru vară, iar pe lângă faptul că dispun de un număr mai mare de lamele, aceste cauciucuri sunt totodată și mai moi decât cele de vară, astfel că ele pot face față cu brio temperaturilor și aderenței scăzute. Cauciucurile de iarnă au fost create în mod specific pentru a oferi siguranță și performanțe pe timpul sezonului rece” a explicat  administratorul magazinului online www.anvelostar.ro.

Anvelopele All Season, o alegere ințeleaptă pentru acest sezon?

          Anvelopele All Season sunt prenuri create în mod special pentru a oferi peformanțe atât pe timpul sezonului cald, precum și pe timpul celui rece, motiv pentru care aceste pneuri par tot mai atractive pentru un număr tot mai însemnat de conducători auto. Trebuie totuși avut în vedere că aceste cauciucuri nu sunt la fel de performante în condiții meteo extreme la fel cum sunt cele de iarnă, astfel că trebuie să luăm acest aspect în calcul atunci când alegem anvelope pentru sezonul rece.

 

       Lasă un răspuns

Site creat de