Din Oras

Vinerea Verde Cluj

Vinerea Verde Cluj

Vinerea Verde Cluj este o inițiativă care are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și durabil în orașul Cluj-Napoca. Aceasta se desfășoară în fiecare vineri, atât în format online, cât și offline, și își propune să aducă împreună comunitatea locală pentru a sărbători durabilitatea și a promova schimbări pozitive în ceea ce privește stilul de viață și mediul înconjurător.

Primăria Municipiul Cluj-Napoca continuă politică publică „Vinerea Verde” pentru încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun și a mobilității urbane alternative.

Vinerea verde înseamnă transport gratuit, în zilele de vineri, indiferent de mijlocul de transport în comun, pe toate liniile urbane.

În cadrul acestei inițiative, participanții sunt încurajați să ia parte la diverse activități, precum plimbări în parc, meditații în natură, ateliere de educație ecologică și chiar piețe cu produse locale și organice. De asemenea, se organizează dezbateri și sesiuni de informare privind modul în care putem contribui la creșterea calității vieții și a mediului înconjurător.

Unul dintre obiectivele principale ale Vinerei Verzi Cluj este de a promova comerțul local și produsele ecologice, oferind oportunități pentru micii producători și antreprenori din zonă. În acest fel, inițiativa contribuie la creșterea economiei locale și la susținerea comunității.

De asemenea, Vinerea Verde Cluj încurajează participanții să ia măsuri pentru a reduce impactul lor asupra mediului înconjurător, precum utilizarea mijloacelor de transport sustenabile, refolosirea materialelor și reducerea consumului de energie și apă. Prin aceste acțiuni, inițiativa își propune să contribuie la o Cluj-Napoca mai verde și mai durabilă.

Dacă sunteți din Cluj-Napoca sau în vizită în oraș, vă invităm să luați parte la Vinerea Verde Cluj.

Vinerea Verde Cluj este un eveniment care adună anual mii de oameni care doresc să facă o schimbare în bine și să devină mai responsabili față de mediul înconjurător. Participarea la acest eveniment este gratuită și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, oferind oportunități pentru toți cei care doresc să învețe despre durabilitate și să devină mai conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului.Lasă un răspuns

Site creat de