Din Oras, Important

Vineri începe Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca

Maratonul Vaccinării

Maratonul Vaccinării la Cluj

Maratonul vaccinării anti-COVID-19 de la Cluj va începe vineri, 14 mai, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 17 mai, la ora 8:00.

Evenimentul se va desfăşura la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.

Maratonul vaccinării este organizat de UMF Cluj

Vor participa aproximativ 600 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF Cluj.

Toti doritorii se vor putea vaccina în cadrul maratonului

Timp de trei zile și trei nopți, atât clujenii, cât și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare.

Se vor putea vaccina și cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene. Se vor putea vaccina și cetățenii străini cu ședere legală pe teritoriul României.

20 de cabinete de vaccinare amenajate la Sala Polivalentă

La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare.

Acestea vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze.

Nu va fi necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate.

Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena.

Accesul în centrul de vaccinare, care va funcționa în holul de la etajul I al Sălii Polivalente BT Arena, se va face prin intrarea dinspre stadionul Cluj Arena.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu:

  • Instituția Prefectului Cluj,
  • Primăria Municipiului Cluj-Napoca,
  • Direcția de Sănătate Publică Cluj,
  • Colegiul Medicilor Cluj,
  • Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj
  • spitalele universitare din Cluj-Napoca.
Mesajul rectorului UMF Cluj

“Am organizat acest maraton din dorința de a oferi o șansă la vaccinare tuturor celor care își doresc să se vaccineze și nu au avut posibilitatea până acum. UMF Iuliu Hațieganu” s-a implicat activ în combaterea pandemiei de COVID-19 încă din martie 2020, iar studenții noștri lucrează ca voluntari la DSP Cluj și în spitalele COVID-19. Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forțe extraordinară și ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenți și cadre didactice din cadrul universității noastre, precum și a personalului sanitar din spitalele clujene. Vom fi la datorie, pentru clujeni, de vineri, începând cu ora 16:00 și până luni dimineața.

Studenții noștri au amenajat câteva puncte de informare în oraș, unde oamenii vor primi informații și formularele de triaj cu care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare. Vă așteptăm plini de entuziasm și cu speranța de mai bine!”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de