Din Zona

Visezi să devii soldat profesionist? Armata Română angajează 4000 de soldaţi

Romania Military Rank 2023

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a lansat o campanie extinsă de recrutare, cu scopul de a angaja peste 4.000 de soldați și gradați profesioniști.

Până pe 16 iunie, cei interesați să devină soldați profesioniști pot solicita înscrierea la centrele militare zonale, județene sau de sector, în funcție de domiciliu, conform unui comunicat oficial al MApN.

Procesul de recrutare și selecție a candidaților urmează următorul calendar:

  • 2 mai – 16 iunie: înscriere;
  • 22 mai – 23 iunie: evaluare psihologică, evaluare a capacității motrice, interviu;
  • 6 – 30 iunie: examinare medicală;
  • 21 iulie: termenul final pentru întocmirea dosarelor.

Adresele centrelor militare pot fi consultate aici.

Soldații și gradații profesioniști reprezintă cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții specifice de luptători și specialiști militari în cadrul unor microstructuri. Aceștia participă direct la instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului, precum și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.

Misiunea principală a soldaților și gradaților profesioniști este păstrarea integrității și suveranității statului, apărarea cetățenilor țării și intervenția în situații de urgență, cum ar fi calamități, dezastre naturale sau tehnologice, conform Ministerului Apărării.Lasă un răspuns

Site creat de