Din Zona

Voluntarii DB Schenker Logistics ajută la construirea unei case Habitat la Jucu

IMG 6979 e1661938365295

 

Miercuri, 17 iunie o echipă de 7 voluntari – angajați ai companiei DB Schenker Logistics, au ajutat la construirea unei case Habitat la Jucu de Sus, județul Cluj. Aceasta este destinată unei familii cu venituri modeste și face parte dintr-un proiect de 15 case al organizației Habitat pentru Umanitate. O parte dintre fondurile construirii acestui proiect au fost asigurate de companie, ca parte a strategiei de responsabilitate socială.

 

Declarația celor 7 voluntari de la inceput – “Am venit să muncim!”- s-a concretizat prin montarea leaţurilor, foliei şi contrafişelor la acoperişul unui duplex.

 

„Colaborarea noastră cu DB Schenker este un parteneriat pe care noi îl prețuim în mod deosebit. Acesta este al doilea proiect pe care il desfășurăm împreună, primul fiind renovarea școlii din Tranișu, în anul 2012. Ne bucură faptul că implicarea companiei se face implicit la nivelul angajaților și că o echipă de angajați DB Schenker Logistics au ales să construiască împreună cu noi o zi pe șantier. Le mulțumim din tot sufletul pentru toate eforturile care le-au depus”, explică Genoveva Ghiuri, manager dezvoltare resurse Habitat for Humanity Cluj.

 

Habitat for Humanity Cluj construiește locuințe simple, decente și accesibile pentru familii cu venituri mici, care locuiesc în condiții improprii: cum ar fi în spații prea mici, izolate neadecvat și cu igrasie sau fără utilități. Până în septembrie 2015, asociația va construi 15 locuințe în comuna Jucu, pentru familii de la doi la cinci membri aflate în nevoie urgentă de locuire, care nu ar avea altfel posibilitatea de a avea o locuință decentă. Cele 15 locuințe vor respecta principiul Habitat for Humanity Cluj de a fi simple, decente și accesibile și vor fi construite cu ajutorul voluntarilor locali și internaționali de peste tot din lume.

 

Despre Habitat for Humanity Cluj

La nivel local, în cei 16 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a asistat 572 de familii, respectiv 1.155 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 88 de locuințe în 7 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 370 de locuințe. Mai mult, peste 4.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj.

Habitat for Humanity Cluj este filială Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șase filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 18.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 1.000.000 de locuințe pentru 5 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.Lasă un răspuns

Site creat de