Social & Cultura

Vrăjitorești la Cărturești – seri de povești și ateliere creative pentru copii

seara de povesti cluj

La Cărturești Iulius Mall Cluj, săptămâna 24-30 octombrie 2016 e dedicată copiilor și sta sub semnul Halloween-ului. Strângem vrăjitoarele și balaurii marți la seara de povești de groază, așteptăm îndemânaticii miercuri și vineri la ateliere de ghirlande textile și de felinare de hârtie și pe cititorii pasionați îi invităm joi și sâmbătă să descopere minunatele povești în versuri scrise de Simona Epure.

De luni încolo vom avea și o vitrină decorată tematic de partenerii noștri de la Ludoteka, cu care începem o colaborare care ne bucură mult.

Marți, 25 octombrie, ora 19:00 – Seara de povești

O ediție de groază a Serii noastre de povești, prilejuită de Halloween. Cu Rodica Tulbure, producătoarea emisiunii „Sesam dechide-te!” de la Radio Cluj.
Vârsta minimă: 5 ani
Intrare liberă

Miercuri, 26 octommbrie, ora 18:30 – Ludoteka în vizită la Cărturești: Atelierul de textile

Diverse materiale textile, aparent fără mare însemnătate, se transformă în lilieci, dovleci și pălării de vrăjitoare, chiar sub ochii voștri. Vom intra împreună pe tărâmul proiectării, decupajului și cusutului pe suport textil. Vom da viață personajelor desprinse din poveștile înfricoșătoare cu vrăjitoare și dovleci bântuitori, pe care iî vom îmblânzi, dându-le valențe pașnice, gata să împodobească orice interior.

Tünde Vitz, profesor, artist plastic și designer vestimentar și Flavia Tothpal, coordonator artistic Ludoteka, vă așteaptă să vă încercați puterile creative jucandu-vă la o masă plină de materiale, fire, șnururi, panglici și nasturi.

Numărul maxim de participanți: 20
Vârsta minimă: 6 ani
Inscrieri la adresa: flaviatothpal@yahoo.com
Taxa de participare: 35 lei

Joi, 27 octombrie, ora 18:30 – Poveşti vrăjitoreşti la Cărtureşti: prezentare de carte și lectură

Ne întâlnim și povestim cu Simona Epure, autoarea cărții „Povestea celor trei vrăjitoare toante”, apărută anul acesta la editura Didactica Publishing House. E vorba de o istorioară hazlie, ȋn versuri, cu trei vrăjitoare rele aflate în pragul pensiei. Ele ȋmpart vrăji ȋn stânga şi ȋn dreapta pentru a supăra oamenii, dar fără mare succes, căci una suferă de reumatism (Nalta), a doua are preocupări culinare (Durdulia), iar a treia este preocupată de modă (Fistichia) şi, ȋn loc să prepare poţiuni vrăjitoreşti, prepară esenţe şi parfumuri.

Ilustraţia cărţii este realizată ȋntr-un stil clasic de talentata ilustratoare Diana Pandelea.

Vineri, 28 octombrie, ora 18:30 – Ludoteka în vizită la Cărturești: Atelierul de meșteșugărit

Se apropie Halloween-ul și ai nevoie de felinare luminoase de cutreierat orașul sau de așezat cuminte pe prispa casei. Ei bine, hârtie și două mâini dibace sunt tot ce îți trebuie!

Cristina Leau, artist plastic iscusit, cu cunoștințe temeinice și vaste despre arta plierii hârtiei, te va ghida in deslușirea diagramelor Origami și împreună cu Flavia Tothpal, coordonator artistic Ludoteka, te vor ajuta să folosești pliurile și decupajele pentru a  confecționa o serie de felinare personalizate, în spiritul Halloween-ului.

Numărul maxim de participanți: 20
Vârsta minimă: 6 ani
Inscrieri la adresa: flaviatothpal@yahoo.com
Taxa de participare: 30 lei

Sîmbătă, 29 octombrie, ora 10:30 – Lansare de carte și atelier pentru copii

„Literele vesele” şi „Caruselul numerelor”, de Simona Epure, vor fi prezentate de invitata autoarei, prof. Florina Russu. Cei mici sunt invitați apoi la un atelier de desenat litere și numere animat de ilustratoarea cărților, Iulia Burlac.

Sunt două cărți bazate pe ideea de joc: jucându-se, orice copil va ȋnvăţa mult mai repede un lucru care poate la ȋnceput i-a părut foarte greu. Pornind de la această idee, în aceste două cărți destinate preșcolarilor, fiecare literă din alfabet, respectiv fiecare număr, de la 1 la 20, are asociată o strofă cu rimă şi câteva desene care conţin litera sau numărul respectiv. Prin asocierea literei (sau numărului) cu versurile şi cu imaginile atribuite, copiii vor reţine cu mai mare uşurinţă atât literele alfabetului, cât şi numerele.

Ilustraţiile ambelor cărţi au fost realizate, într-un stil inconfundabil, de către ilustratoarea Iulia Burlac, aducând versurilor un plus de veselie şi optimism.

 Lasă un răspuns

Site creat de