Social & Cultura

Vrei să devii poliţist? Au început înscrierile la Şcoala de Poliţie din Cluj-Napoca (VIDEO)

admitere politie cluj

În luna ianuarie a anului 2018 se va desfăşura un nou concurs de admitere la școlile de poliție din Cluj-Napoca şi Câmpina. Înscrierile se fac de acum și până pe 5 decembrie 2017, la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul candidaților.

Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca, iar durata studiilor de această dată este de 1 an.

Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot înscrie la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

Condiții pe care trebuie să le îndepliniți, tematica, bibliografia,  actele necesare la înscriere și alte informații utile, le găsiți aici sau mai jos:

Condiții:

– Nu există limită superioară de vârstă. Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

– Candidații trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile.

– Deciziile medicale le iau medicii din unitățile MAI, după consultarea candidatului.

– Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică.

– Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util.

– Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

– Candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.Lasă un răspuns

Site creat de