Social & Cultura

Vrei să îți amenajezi bucătăria? Iată câteva sfaturi pentru un spațiu de gătit elegant

Vrei să îți amenajezi bucătăria?

O bucătărie care are o eleganță aparte va fi mereu la modă. Nu numai că va arăta minunat, dar îți va oferi, de asemenea, un motiv bun să petreci mai mult timp gătind și savurând un ceai alături de familie. Un spațiu elegant decorat cu grijă oferă o atmosfera aparte. Stilul elegant de amenajare a bucatariei se poate exprima în mai multe moduri. Poti combina mai multe aspecte de la mai mult stiluri ca sa obtii acea eleganță subtilă. De exemplu, poți alege o masa cu scaune vintage, în timp ce restul mobilierului ar putea avea tente futuriste. 

Iată TOP 3 moduri prin care îți poți decora bucătăria într-un stil elegant 

  1. Experimentează cu forme geometrice

Gresia oferă un model care se repetă pe pereți și podea, indiferent de forma acesteia – și asta te poate face să crezi că cele mai sigure opțiuni (cum ar fi dreptunghiurile și pătratele) sunt cele mai sigure.Însă, dacă alegi o nuanță mai închisă sau neutră, modele mai jucăușe îmbunătățesc decorul bucătăriei tale fără a copleși spațiul. Poți opta pentru romburi, triunghiuri sau diferite combinații de linii pentru a obține un decor impresionant. Liniile geometrice completează stilul modern-elegant al bucătăriei – este un element tradițional cu o întorsătură contemporană. 

  1. Înfrumusețează spațiul cu plante

Fiecare cameră din casa ta merită un strop de verdeață, de la dormitor până la baie. Indiferent dacă optezi pentru plante suculente adorabile, grădini de cactus sau copaci interiori, vei găsi ceva care să se potrivească gusturilor tale. Dar nu uita de bucătăria ta! Petreci o grămadă de timp acolo, așa că de ce să nu te înconjori de efectele calmante ale naturii cu plante de bucătărie? Plantele pot purifica aerul și pot stimula creativitatea, ceea ce este perfect atunci când încerci acea rețetă nouă! Însă ai grijă ce plante alegi, unele pot fi chiar dăunătoare în casa ta!

  1. Alege chiuveta și bateria corectă

Chiuveta este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante elemente din bucătăria ta. Cu toate acestea, este adesea un obiect care poate fi trecut cu vederea. De cele mai multe ori se pune accentul pe alte lucruri. Chiuveta de bucătărie poate fi percepută ca un element mai simplu, de bază, deci este mai puțin luată în considerare alegerea ei. Cu toate acestea, există o serie întreagă de dimensiuni și stiluri disponibile. Prin urmare, atunci când vine vorba de alegerea unui design modern pentru chiuvetă de bucătărie, ar trebui totuși să oferi mai multă atenție. Gândește-te doar cât de mult ar putea să schimbe tot aspectul o baterie de chiuvetă din metal auriu? Consultă oferta de baterii și chiuvete de bucătărie de la Homelux.ro și cu siguranță vei găsi ceva calitativ și stila perfect pentru tine!

Cu alte cuvinte, bucătăria nu ar trebui să fie percepută numai conform componentei sale practice, deoarece este un loc unde petreci destul de mult timp și de aceea este important ca designul său să fie elegant. Notele acestui stil se pot obține dacă ești atent la mici detalii. 

Sursa foto: Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de