Social & Cultura

Vrei sa iti deschizi o companie a carei activitate are impact asupra mediului? Iata ce trebuie sa stii

Vrei sa iti deschizi o companie a carei activitate are impact asupra mediului? Iata ce trebuie sa stii

Majoritatea companiilor din lume, mai ales care sunt la inceput si vor sa se dezvolte cat mai sigur, investesc intr-un plan de afaceri sustenabil. Acesta presupune ca activitatea unei firme sa nu afecteze intr-un mod abuziv mediul inconjurator si comunitatea in care se afla. Un management care se bazeaza pe durabilitate ca si scop, va avea mult de castigat atat in ceea ce priveste profitul, cat si in ceea ce priveste resursele de timp. 

Iata ce ar trebui sa iei in considerare pentru o afacere sustenabila!

  1. Consultanta de mediu

Legislatia din Romania cu privire la problemele de mediu este destul de complicata de inteles, chiar si pentru companiile mari. In plus, aceasta se schimba constat si este destul de greu sa tii pasul cu cele mai noi reglementari. De aceea, consultanta de mediu te va ajuta sa te conformezi cu legile, iar o certificare ISO sa stabilesti care este cel mai bun plan de management pentru firma ta. Acest pas este esential pentru ca un business sa aiba la indemana instrumente care sa eficientizeze reducerea pierderilor de resurse. De asemenea, nerespectarea contributiilor sau a raportarilor catre institutii poate atrage dupa sine amenzi foarte mari, iar o solutie excelenta consta in externalizarea acestor indatoriri catre o companie competenta. 

  1. Reducerea deseurilor

Orice business produce deseuri, insa cu ajutorul unui plan de management foarte bine pus la punct, numarul acestora poate fi redus considerabil. De exemplu, gandeste-te daca produsul pe care il comercializezi poate fi imbunatatit si mult mai durabil. In acest fel, utilizatorii se vor bucura de el pentru cat mai mult timp si nu il transforma in deseu. De asemenea, poti incepe sa folosesti materiale reciclate in bunurile pe care le pui pe piata, pentru a diminua numarul de materii prime. Toate aceste initiative sunt extrem de apreciate, atat de cumparatori, cat si de potentialii investitori. Orice firma care adopta un plan sustenabil de lunga durata va avea un avantaj in fata competitorilor.

  1. Asigura-te ca ai autorizatiile de mediu necesare

Companiile ale caror servicii si produse au un impact negativ asupra mediului, trebuie sa aiba avize si autorizatii care sa stabileasca ce masuri trebuie respectate de o firma si cum limiteaza aceasta situatiile generatoare de poluare. In cazul in care business-ul tau are nevoie de un astfel de document, poti afla mai multe despre modul prin care se poate obtine intrand pe site-ul stratos.ro. De asemenea, odata obtinuta o autorizatie de mediu, ea va trebui revizuita si vizata anual, ceea ce presupune un proces birocratic foarte greoi. O solutie potrivita consta in apelarea la serviciile unei companii care se ocupa cu consultanta de mediu. Vei beneficia de sprijin in obtinerea avizelor de care ai nevoie, pentru a-ti putea desfasura in siguranta activitatea. 

Asadar, daca vrei sa iti deschizi o firma a carei activitate poate impacta in mod negativ mediul inconjurator, ia in considerare sfaturile de mai sus. Nu uita ca nerespectarea legii poate atrage dupa sine amenzi si este mai bine sa eviti orice situatie neplacuta. 

Sursa foto: Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de