Social & Cultura

Vrei să îți stimulezi creativitatea? Află cum să faci acest lucru într-un mod simplu și eficient

Vrei să îți stimulezi creativitatea

Te gândești adesea la copilărie și te surprinzi zâmbind în mod nostalgic? Îți aduci aminte de copilul vesel, creativ, curios, cu idei originale care ar fi putut schimba lumea, dar și cu visuri mărețe, a căror limită nu era reprezentată nici măcar de existența cerului sau a timpului? Te uiți acum în antiteză la persoana din oglindă și te întrebi cu o oarecare tristețe „Oare unde a dispărut acel copil?” Din păcate grijile cotidiene, stresul, jobul, dar și lipsa timpului ne îndepărtează de multe ori de latura noastră creativă, însă există soluții prin care putem remedia acest aspect!

Iată cum poți să îți stimulezi creativitatea!

  • Alege să citești cărți variate

Este normal să ai o preferință atunci când vine vorba de cărți, fie că iubești poveștile romantice, aventurile polițiste, cărțile de istorie sau cele destinate dezvoltării personale. Cu toate acestea, alege să ieși din zona ta de confort și păstrează deschisă opțiunea de a citi ceva complet necunoscut ție. Astfel vei învăța lucruri noi, care te vor ajuta să-ți schimbi perspectiva asupra anumitor aspecte ale vieții. Totodată, prin intermediul lor, vei reuși să-ți lărgești orizonturile de cunoaștere, iar rezultatul final va fi cel dorit.

  • Scrie ori de câte ori ai ocazia

Cel mai probabil obișnuiai frecvent să scrii poezii în timpul școlii, compuneri sau eseuri însă, odată cu trecerea timpului, dar și din cauza faptului că ai terminat școala și ai intrat pe piața muncii, nu mai scrii la fel de des. Poate că reprezenta cândva chiar o pasiune, dar acum te surprinzi scriind doar liste de task-uri în agendă. Pentru a remedia acest lucru, ia-ți timp și începe să-ți așterni ideile și sentimentele pe hârtie. Este un exercițiu grozav pentru minte și dezvoltarea creativității, dar și o metodă plăcută de a petrece timpul liber, cu ajutorul căreia vei reuși să te înțelegi mai bine pe tine.

  • Creează ceva nou

O altă metodă prin care să-ți dezvolți creativitatea este reprezentată de varianta de a crea constant un lucru nou. De exemplu, încearcă să gătești fără a urma o rețetă prestabilită, doar lasă-ți imaginația și intuiția să te ghideze! Învață să tricotezi și creează-ți o piesă de îmbrăcăminte unică, iar dacă ești o persoană pasionată de accesorii, acum este momentul să-ți confecționezi propriile bijuterii cu ajutorul accesoriilor de aur de la Magazinuldepietre.ro! De asemenea, poți să ieși în natură și să surprinzi frumusețea mediului înconjurător, pe care s-o păstrezi ca amintire veșnică sub forma unui tablou. 

  • Petrece timp alături de copii

Una dintre cele mai bogate surse ale creativității rămâne pentru totdeauna mintea unui copil. Așadar, alege să petreci cât mai mult timp în preajma copiilor din viața ta, fie că este vorba de frați, surori, nepoți sau chiar proprii tăi copii. Ascultă-i cu atenție și învață de la ei lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată. Observă-le setea de cunoaștere, curiozitatea, ideile inedite, soluțiile originale pe care le propun pentru orice problemă care se ivește, dar și explicațiile pe care le conturează pentru fenomenele pe care nu le înțeleg încă.

Acestea fiind spuse, creativitatea este o trăsătură cu care te naști, dar care trebuie stimulată constant prin intermediul acțiunilor pe care le întreprinzi de-a lungul vieții. Astfel, dacă îți dorești să o păstrezi, nu uita să integrezi în viața ta activități care să o sporească. 

sursă foto: Unsplash.comLasă un răspuns

Site creat de