De Vazut

Vrei să-ți cumperi deja anvelope de vară? Află cum să le alegi

Vrei să-ți cumperi deja anvelope de vară? Află cum să le alegi

Șoferii care așteaptă cu nerăbdare anotimpul cald și vor să fie foarte bine pregătiți pentru momentul în care trebuie să-și schimbe cauciucurile trebuie să caute din timp anvelope de vară de calitate, care să se potrivească perfect autoturismelor pe care le au. Este vorba despre obiecte care joacă un rol esențial când vine vorba despre rulajul în oraș, dar și în afara acestuia. De aceea, conducătorii auto trebuie să știe foarte bine care sunt elementele de care să țină cont atunci când își încep sesiunea de shopping, mai ales dacă optează pentru a-și cumpăra cauciucurile de pe Internet.

Care sunt diferențele între anvelopele de vară și cele de iarnă?

Foarte mulți șoferi consideră că nu este neapărat nevoie să-și schimbe cauciucurile în funcție de anotimp, iar aceasta este o greșeală care în poate costa scump. De exemplu, ei trebuie să aibă în vedere despre anvelopele de vară că ele sunt concepute astfel încât să funcționeze cel mai bine la temperaturi de peste 7 grade Celsius. Fabricate dintr-un cauciuc mult mai moale decât cel folosit pentru cauciucurile de iarnă, anvelopele pentru anotimpul cald sunt prevăzute cu o aderență mult mai bună, care să fie eficientă cu precădere pe carosabilul uscat.

Toate anvelopele trebuie să fie de la același producător

Un sfat important, de care este indicat ca posesorii de autoturisme să țină cont atunci când caută să-și cumpere anvelope de vară este acela de a achiziționa toate cauciucurile de la același producător. Astfel au certitudinea că anvelopele sunt realizate pe același calibru și că se vor potrivi autoturismelor pe care le au.

Anvelope de vară în funcție de dimensiuni

Dimensiunile cauciucurilor sunt și ele foarte importante. De exemplu, ele pot avea un diametru cuprins între 13 și 22 de inch, iar șoferii care vor să afle dimensiunea potrivită nu trebuie decât să verifice placa de informații care se află în interiorul portierei laterale de la șofer.

Indicele de sarcină

În funcție de greutate mașinii, conducătorii auto trebuie să fie atenți inclusiv la indicele de sarcină al anvelopelor de vară. Acest factor determină care este greutate pe care cauciucurile o pot suporta. Consumatorii trebuie să știe clar greutatea autoturismului personal și, în același timp să se gândească și la masa corpolentă a pasagerilor, pentru a-și da seama care sunt cauciucurile pe care trebuie să le cumpere.

Indicele de viteză

Nu în ultimul rând, recomandat este ca posesorii de autoturisme să aibă în vedere și indicele de viteză. Acesta este unul dintre cei mai importanți indicatori la anvelope, întrucât cu ajutorul lui, șoferii vor ști care este viteza maximă cu care pot rula pe stradă. În cazul în care depășesc această viteză, trebuie să își asume că atunci când fac viraje, s-ar putea să întâmpine probleme sau că frânele ar putea să cedeze.

În fiecare an, autoritățile anunță public data de la care șoferii trebuie să treacă de la anvelopele de iarnă la cele de vară și invers. Cei care nu vor să riște amenzi usturătoare trebuie să se conformeze!

Imagine de Mikes-Photography de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de