Social & Cultura

Vrei să-ți dezlănțui talentul de bucătar în confortul casei tale? Descoperă 8 electrocasnice care te vor însoți către cele mai delicioase preparate

8 electrocasnice

Cu siguranță, pe internet ai dat peste o multitudine de rețete care ți-au atras atenția și pe care ți-ai dori să le încerci. În cazul în care îți dorești să te lași purtat de val și să testezi cât de bune și delicioase sunt preparatele pe care le-ai văzut, acum ai ocazia să o faci chiar de la tine de acasă. Tot ce trebuie să știi este că o serie de electrocasnice și dispozitive îți vor face munca mai ușoară și întreaga experiență mult mai plăcută.

Iată 8 dispozitive care te vor îndruma spre preparate care îți vor încuraja talentul de bucătar

  1. Hota

Hota de bucătărie este esențială pentru a menține aerul din bucătărie curat și fără mirosuri neplăcute. Există mai multe tipuri: standard, incorporabilă, decorativă sau telescopică. Toate modelele sunt eficiente, având unul sau două motoare, dar și dimensiuni de 50 sau 60 cm. Mai mult decât atât, modelele de hote de bucătărie de la Arctic pot fi alese în nuanțe diferite, precum inox, alb sau negru, întocmai pentru a se integra perfect în design.

  1. Cuptorul

Fie că preferi preparatele la cuptor, prăjiturile sau fripturile suculente, un cuptor de calitate este indispensabil. Cuptorul electric este apreciat pentru controlul precis al temperaturii și distribuția uniformă a căldurii, ceea ce îl face ideal pentru coacere și prăjire. Cuptorul pe gaz oferă o încălzire rapidă și o temperatură constantă, fiind preferat de mulți bucătari profesioniști pentru capacitatea sa de a obține fripturi cu o crustă perfectă

  1. Plita

Plita este la fel de importantă, iar opțiunile disponibile sunt reprezentate de modelele pe gaz, electric și cu inducție.

  1. Mașina de gătit multifuncțională

Multicooker-ul a revoluționat modul în care gătești acasă. Dispozitivul de acest fel combină funcțiile mai multor aparate de bucătărie într-unul singur, oferind posibilitatea de a fierbe, frământa, toca, mixa și chiar de a găti la presiune.

  1. Robotul de bucătărie

Un dispozitiv de calitate poate transforma experiența gătitului prin simplificarea proceselor de pregătire a ingredientelor. Acesta poate toca, felia, mixa și amesteca diverse ingrediente, economisind timp și efort.

  1. Blenderul

Blenderul este esențial pentru prepararea smoothie-urilor, supelor creme, sosurilor și a altor preparate lichide. Există două tipuri principale: blenderele clasice și blenderele de mână (immersion blender).

Blenderul clasic este ideal pentru cantități mai mari și oferă putere suficientă pentru a mixa chiar și ingredientele dure, cum ar fi gheața sau nucile. Blenderul de mână este mai compact și ușor de utilizat direct în vasele de gătit, fiind perfect pentru prepararea supelor creme și a sosurilor direct în oală.

  1. Mixerul

Un mixer de calitate este indispensabil pentru pasionații de patiserie și cofetărie. Mixerul vertical este practic și ușor de utilizat pentru mixarea rapidă a ingredientelor, bătutul ouălor sau prepararea cremelor. Modelul cu bol fix (stand mixer) este un echipament mai robust și mai puternic, ideal pentru frământarea aluatului, prepararea prăjiturilor și a altor rețete care necesită o mixare de durată.

  1. Friteuza

A devenit foarte populară în ultimii ani datorită capacității sale de a pregăti mâncăruri crocante cu mult mai puțin ulei decât dispozitivele clasice de prăjire. Este ideală pentru prepararea cartofilor prăjiți, a puiului crocant etc., oferind o variantă mai sănătoasă a acestor feluri de mâncare.

Alegerea electrocasnicelor potrivite pentru nevoile tale îți va permite să descoperi și să testezi noi rețete, bucurându-te de preparate delicioase chiar la tine acasă. Investește în aceste ajutoare de nădejde și vei descoperi cât de simplu și plăcut poate fi gătitul acasă!

Image by freepikLasă un răspuns

Site creat de