Din Zona

Vrei un loc de muncă în străinătate? Iată ce greșeli trebuie să eviți cu orice preț

AJOFM Cluj

Cu siguranță există un moment în viața fiecăruia dintre noi în care ne dorim să acceptăm provocările unui loc de muncă în străinătate, mai ales în condițiile în care actualul job nu reușește să ne mai aducă vreo satisfacție. Găsirea unui loc de muncă, mai ales într-un stat de peste hotare este cu siguranță o reala provocare având în vedere că pe lângă disponibilitatea de a conviețui printre străini, va trebui totodată să trecem printr-o varietate de interviuri și teste pentru a putea obține un loc de muncă.

Schimbarea carierei și respectiv obținerea unui nou loc de muncă nu sunt niște sarcini foarte ușor de îndeplinit, însă dacă vechiul loc de muncă nu iți mai ofera satisfacție, cu siguranță acum este momentul oportun să optezi pentru o schimbare majoră. În situația în care ai luat decizia de a opta pentru un job peste hotare, iată câteva greșeli majore pe care trebuie să le eviți cu orice preț atunci când aplici.

Piața muncii din spațiul internațional a devenit foarte tentantă, iar acest lucru reiese din numărul mare de cereri pe care îl avem din partea a numeroase persoane care iși doresc cu orice preț să activeze pe piața internațională. Noi, prin activitatea noastră încercăm să identificăm care sunt cele mai bune soluții  împreună cu ei, fapt care oferă acestora încredere în serviciile agenției noastre și întotdeauna rezultatul este cel la care aceștia au visat, adica un job care să corespunda tuturor exigențelor solicitanților” a declarat Andrei Lupșe, Manager al agenției care deține site-ul www.brit-ro.ro

  1. Nu alege o carieră care nu îți pune în valoare aptitudinile. Este lesne de înțeles faptul că nu vei putea excela într-un job daca aptitudinile tale nu corespund cu cerințele locului de muncă pentru care vrei să aplici. Înainte de a aplica, asigură-te că alegerea pe care o faci este pe măsura calificarilor tale, moment în care vei constata că noul job devine o reală plăcere ci nu o provocare căreia va trebui din nou sa-i faci față.
  2. Nu te ghida strict după aspectul financiar al job-ului. Este în regulă să optezi pentru un alt job în momentul în care simți ca nu ești răsplătit așa cum se cuvinte, însă este important sa nu te rezumi doar la atât atunci când iți schmbi cariera. Banii sunt fara indoială importanți, însă daca noul job nu-ți oferă satisfacție, alta decât materială, cu siguranță nu vei păstra nici viitorul job pentru vreme îndelungată.
  3. Nu te raporta doar la succesul altora. O poveste de succes este fără îndoială motivațională pentru oricine și ne poate determina într-un anumit moment să fim și mai buni în ceea ce facem. Această raportare însă nu este tocmai benefică, mai ales atunci când vrem să schimbăm job-ul deoarece aceasta ne poate îndrepta pașii spre un job care nu ni se potriveste și pentru care nu avem aptitudini, astfel că mai mare va fi dezamăgirea în caz de eșec.
  4. Nu uita de agențiile de recrutări online. Agențiile de recrutări online creează și păstrează legături permanente cu diverși angajatori de peste hotare iar acest lucru iți poate garanta faptul că vei găsi job-ul perfect într-o țară străină în cel mai scurt timp. În plus, atâta timp cât te asiguri că apelezi la o agenție serioasă și cu o vastă experiență în domeniu, vei avea din start siguranța ca job-ul pentru care aplici este și cel pe care îl vei primi.

 

       Lasă un răspuns

Site creat de