Din Oras

Vreme de primăvară în luna octombrie

Vremea din ultimele săptămâni a trecut de la o extremă la alta.

În luna septembrie temperaturile au scăzut brusc în toată țara, iar în zonele montane a căzut prima ninsoare. Nu doar țara noastră a fost afectată. Fenomene ciudate au fost înregistrate la nivel global: furtuni violente, inundații etc.

Majoritatea oamenilor au fost luați prin surprindere sau pentru unii dorul de vară a fost prea mare pentru a-și schimba garderoba. Ei bine, dorința lor aproape că s-a îndeplinit pentru că temperaturile din primele zile ale lunii au fost destul de ridicate, iar meteorologii anunță că vremea va fi în continuare frumoasă, cu temperaturi între 18 și 23 de grade.

Dar temperaturile vor fi scăzute pe durata nopților și dimineților astfel că ne vom confrunta în continuare cu dilema: ”Azi cu ce mă îmbrac?”.

Schimbarea bruscă de temperatură are ca efect apariția asteniei de toamnă sau creșterea numărului de oameni diagnosticați cu gripă sau răceală. Așa că avem câteva sfaturi pentru voi:

  • Îmbrăcați-vă adecvat
  • Consumați multe fructe și legume bogate în vitamine care ajută sistemul imunitar
  • Beți multe lichide, mai ales ceaiuri
  • Pe cât posibil evitați aglomerațiile pentru a nu lua viruși de la alte persoane

Nu doar oamenii au fost afectați de diferențele de temperatură, ci și natura.

În comuna Pălatca din județul Cluj au înflorit pomii, fenomen care se manifestă aproape în fiecare an. Sătenii sunt îngrijorați că anul 2019 nu va fi un an bogat și că nu vor fi roade.

 

Dacă aveți și voi informații sau poze de prin Cluj adunate le așteptăm pe adresa noastră, contact@cluju.ro.Lasă un răspuns

Site creat de