Din Oras

Vreme instabilia in acest weekend

vremea

Astazi, vremea va fi în general instabilă. În nord-vestul şi în centrul ţării, precum şi la munte, înnorările vor fi accentuate, va ploua pe arii relativ extinse, mai ales în prima parte a zilei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. În restul zonelor cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Vor fi posibile descărcări electrice şi cu totul izolat vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor continua să scadă în regiunile intracarpatice, unde vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă, dar se vor menţine în general peste cele obişnuite ale perioadei în restul teritoriului; temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în Dealurile Crişanei şi 28…29 de grade în Bărăgan, Podişul Dobrogei şi al Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi relativ răcoroasă în jumătatea de nord-vest a ţării, în timp ce în rest valorile termice se vor situa peste cele specifice ultimei decade din septembrie. Cerul va fi mai mult noros. În Banat, Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în zonele montane vor fi ploi locale pe timpul zilei, dar în extindere şi intensificare noaptea, astfel că se vor cumula izolat cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului va ploua pe spaţii mai restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales în a doua parte a intervalului, în regiunile estice şi sud-estice şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, mai ridicate în sud-est, până în jurul a 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 18 grade.Lasă un răspuns

Site creat de