Din Oras

Vremea se răcește. Prognoza pe două săptămâni

vreme rea

Vremea se va răci ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări, temperaturile medii maxime situându-se la 20 de grade Celsius, iar după 10 septembrie se vor semnala ploi pe arii extinse, conform prognozei pentru perioada 7 – 20 septembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Între 7 și 12 septembrie, în Transilvania, regimul temperaturii aerului va fi ușor mai scăzut decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, concretizându-se prin valori termice diurne de 19 — 21 de grade și nocturne situate între 6 și 9 grade. În intervalul 13 — 16 septembrie, vremea se va încălzi și temperatura aerului va crește spre 24 — 25 de grade ziua și 10 grade noaptea, în medie. Abia în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză valorile termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, cu o medie de 22 de grade a valorilor maxime și de 8 — 9 grade a celor minime.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 10 și 12 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, apoi va crește din nou după 15 septembrie, când ploile vor fi slabe cantitativ.

Estimările meteo sunt realizate de ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 Lasă un răspuns

Site creat de