Din Oras

Vremea se raceste usor si vin ploile de toamna

vreme rea

Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca ploile au aparut deja in vest si in nord-vest iar pana luni seara va fi valabila o informare de vreme rea. In vest, in centru, in nord si la munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si va ploua pe suprafate extinse.

Astazi, tendinta va fi de racorire dar vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada. Primele ploi apar la munte, dupa pranz iar seara si noaptea instabilitatea va creste in Banat, in Crisana, in Maramures, Transilvania si partial in Oltenia si in Moldova. Vorbim despre averse, vant nervos, fulgere, probabila grindina si cantitati mai mari de apa, de 20-25 litri pe metru patrat Temperaturile maxime se vor incadra in intervalul 23-31 de grade Celsius.

In urmatoarele trei zile, in vest, in centru, in nord si la munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si va ploua pe suprafate extinse. Vorbim despre averse insotite de fulgere si de vant intens, probabil grindina iar cantitatile de apa vor fi insemnate. Vor fi 15 litri de apa pe metrul patrat si izolat 40L/mp. Marti, vremea va fi normala din punct de vedere termic si doar in sud-est va fi putin mai cald decat ar trebui. Va ploua slab in centru, in nord si in sud-vest. Miercuri, va picura in sud-est si in nord-vest iar tendinta va fi de incalzire usoara si vom avea intre 24 si 29 de grade.

 Lasă un răspuns

Site creat de