Timp liber, Important

Weekendul gurmanzilor la Cluj-Napoca

cum a fost la street food festival cluj

Mâncare diversificată, băuturi răcoritoare și muzică de calitate. Nu, nu este vorba de un restaurant, ci de celebrul Street Food Festival din Cluj-Napoca.

În cele 4 zile de festival, zeci de feluri de mâncare au fost pregătite pentru gurmanzii care nu se pot opri doar la un singur fel, începând de la clasicul fast-food, dar de data aceasta puțin mai diversificat, până la mâncarea de pe plaiurile mediteranene, mâncare spaniolă sau folk și nelipsita mâncare indiană.

Intrând pe poarta festivalului din Iulius Parc, se simțea adierea mirosului celebrilor cartofi prăjiți cu cheddar, combinat cu mirosul puțin înțepător al tăiețeilor indieni.

cartofi street food festival cluj scaled e1652702475317
foto: Marina Iulia Temle

Nu cred că mi-ar fi ajuns doar două mâini ca să cumpăr de la fiecare stand câte ceva, însă anul acesta am avut parte de o surpriză din partea organizatorilor, care mi-a simplificat misiunea, aceasta purtând numele de „porția de degustare”, lucru care mi-a permis să gust câte puțin din fiecare fel de mâncare și i-a ajutat pe toți pofticioșii să se bucure de o adevărată călătorie culinară.

chicken street food festival cluj
foto: Marina Iulia Temle

De ce au ales oamenii mâncarea de la Street Food Festival și nu de la un restaurant? Întrebând câțiva trecători, am ajuns la concluzia că avem nevoie de diversitate, mai ales în bucătărie.

„Restaurantele le găsești tot acolo și săptămâna viitoare, cu aceleași feluri de mâncare, pe când aici și starea de spirit ți se schimbă, nu doar apetitul”, ne spune un domn care aștepta liniștit după ai săi churros.  

Bunătățile tradiționale din cămara bunicii au fost și ele prezente, o gamă variată de gem, aromele naturale ale sucurilor de cătină, căpșuni și mere au completat perfect degustările apetisante.

bunatati street food festival cluj scaled e1652702447394
foto: Marina Iulia Temle

Pentru cei care au dorit o experiență mai inedită, barmanii le-au pus la dispoziție cele mai fine vinuri și cocktail-uri, iar pentru șoferi, o limonadă tropicală a fost mai mult decât suficient.

Așa cum am fost obișnuiți, lumea a stat la cozi chiar și aici, însă de data aceasta nu a fost o problemă, fiind oportunitatea perfectă de a cunoaște oameni noi și de a asculta cele mai cunoscute melodii ale trupelor venite să ne cânte și să ne încânte.

Bineînțeles că nu au fost lăsați în urmă nici cei mai mici, astfel că, pe alocuri, au fost amenajate spații unde cei mici să se simtă în largul lor, fie pe trambulinele gonflabile, fie pe lac cu bărcuțele.

vizitatori street food festival cluj
foto: Marina Iulia Temle

După o masă copioasă și câteva băuturi pe măsură, clujenii și-au încheiat fiecare seară  din acest weekend acompaniați de muzica celor de la Partizan, Grimus, Alexu & The Voices Inside, Cred Că Sunt Extraterestru, Taraf de Caliu și nelipsiții Bosquito.

concert street food festival cluj scaled e1652702306946
foto: Marina Iulia Temle

După atât de mult timp de distanțare socială, Street Food Festival a readus bucuria clujenilor de a împărți o înghețată sau de a sta umăr la umăr la un concert, cântând din tot sufletul împreună cu soliștii, iar pentru acest lucru, este așteptat și anul viitor în același loc, cu mai multe feluri de mâncare, dar cu aceeași stare de spirit pozitivă.

Articol realizat de Marina Iulia Temle1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de