Timp liber

WineUP Fair in Transylvania începe vineri la Cluj-Napoca

WineUP Fair

Târgul profesionist de vinuri WineUp Fair in Transylvania își deschide porțile vineri, 1 aprilie! Un eveniment dedicat producătorilor de vin, distribuitorilor, specialiștilor, reprezentanților HoReCa, instituțiilor media și, bineînțeles, publicului larg și pasionaților de vin.

Save the date! La prima ediție am reușit să transpunem un vis mai vechi într-un concept și astfel am creat primul târg internațional de vinuri la Cluj. Primăvara aceasta creștem ideea și, timp de trei zile, colorăm din nou orașul cu cel mai elegant și profesionist festival al culturii vinului. WineUp Fair in Transylvania vă invită de vineri 01.04 până duminică 03.04 la Casino-ul din Parcul Central Cluj unde 22 de producători și importatori premium vă așteaptă cu vinuri calitative la standurile special amenajate de organizatorii târgului.

Lista de expozanți se compune din producători din România: Corcova Roy & Dâmboviceanu, Crama Gîrboiu, Crama Carastelec, Liliac, Gramma, Petro Vaselo,  Crama La Salina, Avincis, Aurelia Vișinescu, Cramele Recaș, Crama Rătești, Crama Oprișor, Alira, Davino, Budureasca, Viile Metamorfosis, Balla Gheza; producători din Republica Moldova: Gitana Winery, Chateau Vartely; importatori: Vinimondo, Happy Wines, Selecciona.

Vie Dealu MareConceptul WineUp oferă spațiul ideal pentru crearea de legături durabile între reprezentanții HoReCa, producători, specialiști invitați din străinătate, media și consumatorii finali. WineUp dă ocazia participanților să cunoască în detaliu oferta de calitate actuală a producătorilor români prin noul concept WineUp Official Selection – o selecție de vinuri validată de juriul internațional WineUp! Dinamica târgului scoate în evidență importanța unei comunicări eficiente și profitabile între reprezentanții HoReCa, producători și pasionați, care poate asigura dezvoltarea pieței de profil din România. Puteți să aflați care sunt noile trenduri internaționale, pe care vi le oferim prin discuții directe în cadrul masterclass-urilor susținute de Master Sommelier și Master of Wine.

Biletele la târg și la masterclass-uri se pot achiziționa online de pe site-ul www.wineup.ro și la fața locului Pe toată durata târgului, WineUp InfoPoint și WineUp Store vor sta la dispoziția vizitatorilor pentru orice informații și achiziții promoționale de vinuri. Toate noutățile legate de târg și de evenimentele conexe sunt disponibile atât pe site-ul oficial www.wineup.ro, cât și pe pagina de Facebook www.facebook.com/wine.up.fair.transylvania.

WineUp Masterclass

City Plaza

1 – 3 aprilie 2016

Mai mult decât un simplu târg de vinuri, WineUp este o platformă de educare și dezbatere deschisă despre cultura vinului. Programul de masterclass-uri din acest an este unul extrem de valoros și ofertant, cu invitați de seamă la nivel internațional și național, care pot să ofere experiențe deosebite.

Calendarul evenimentelor:

Vineri 01/04:

Adam Pawlowski15:30 – 17:30 – Adam Pawlowski Master Sommelier – Crafting and selling a successful wine list

Discuția cu Adam Pawlowski Master Sommelier va elucida ce înseamnă cu adevărat crearea unei liste de vin care să fie nu doar vandabilă, ci chiar să reprezinte imaginea unei locații și să confere succes unei afaceri.

18:30 – 20:30 – Philip Cox CEO Recas – Wine closures, a debate: Cork versus screw cap

Participanții la acest masterclass își pot îmbogăți cunoștințele specializate legate de elementele de îmbuteliere/variantele de închidere. Veți putea degusta vinuri speciale care să vă convingă să inovați lista de preferințe de vin.

Sâmbătă 02/04:

10:00 – 12:00 – Calibrate your tasting skills with the WINEUP® OFFICIAL SELECTION

Această întâlnire în a doua zi de târg este prima degustare a selecției oficiale WineUp după deliberarea juriului profesionist internațional. Participanții vor avea ocazia extraordinara de a-și evalua calitățile gustative și să se familiarizeze, în același timp, cu cea mai bună selecție de vinuri de la WineUp.

Essi Avellan13:00 – 15:00 –  Essi Avellan Master of Wine  – The Essence of Champagne

Întâlnirea cu Essi Avellan Master of Wine din Finlanda, una dintre cele mai importante personalități în industria șampaniei și a vinurilor spumante la nivel mondial, este o șansă unică să deveniți maeștri în arta înțelegerii și a degustării șampaniei.

16:00 – 18:00 – Peter McCombie Master of Wine – Integrate traditional Romanian varieties in the world wine map

Acest masterclass vă introduce în noile perspective asupra pieței globale a vinurilor și posibilitățile de integrare a soiurilor autohtone pe piețe internaționale. Se vor asculta în premieră observațiile unui Master of Wine asupra soiurilor autohtone românești atât de apreciate la noi în țară, dar atât de puțin cunoscute afară.

Duminica 03/04:

12:00 – 14:00 – Dan Balaban și Bogdan Costăchescu – The perfect expression of terroir in Dealu Mare: Davino

Cei mai apreciați producători de vin din regiunea viticolă Dealu Mare, Davino, vin la WineUp să povestească deschis despre provocările terroir-ului din perspectiva unui proprietar și a unui oenolog.

15:00 – 17:00 – Elod Adam Wine Educator – Explore the New World – Discover the New York State wines

O doză de exotism și inedit… La masterclass-ul despre vinurile din Statul New York puteți degusta vinuri speciale din Long Island, Finger Lakes sau Hudson Valley care sunt prea puțin cunoscute la noi.

WineUp In the City

01 – 03 aprilie, dupa ora 21.00

Vizitatorii WineUp își pot rezerva serile pentru momente deosebite tot în compania vinului și a atmosferei WineUp! Vă pregătim cine gastronomice cu Master Sommelier și Master of Wine, întâlniri de networking, degustări într-un cadru special, totul sub egida WineUp In the City. Rezervări și achiziții de bilete se pot face pe site-ul www.wineup.ro  sau pe mail la office@artvinium.ro.

Programul complet al evenimentelor:

Vineri, 1 aprilie:

20:00 Dilema Veche, vinul vechi – Seara culturală la Restaurantul Boema

20:30 Confidențial by Cramele Recas

21:00 Steak N’ Wines la Adi Steakhouse – cină gastronomică în parteneriat cu Gitana Winery

21:00 Glamour Sparkling Night la Restaurantul Da Vinci – cina gastronomică cu un invitat special: Master of Wine Essi Avellan

21:00 Gaja Wines la Via – cina gastronomică în parteneriat cu Vinimondo

Sâmbătă, 02 aprilie:

21:00 WineUp Gala Dinner – Gală de premiere și cină gastronomică la Hotel City Plaza, restaurant Marco Polo

21:00 Degustare de Divin – Degustare distilate Republica Moldova la Crama Noastră

Duminică, 03 aprilie

21:00 Bring Your Own Bottle – party de final WineUp la Camino

WineUp Official Selection

31 martie – 1 aprilie

Noutatea acestei ediții este conceptul WineUp Official Selection, o evaluare de talie națională și internațională a unor probe selectate din gamele expozanților. Membrii juriului vor degusta vinurile producătorilor și vor face o evaluare argumentată, cu oferirea unui feedback corect despre calitatea vinurilor, raportul calitate-preț, previziuni și recomandări privind prezența acestor vinuri pe piața națională și  internațională.

WineUp Official Selection va fi jurizată de nume mari în industria internațională a vinurilor: MW Essi Avellan din Finlanda, membră a juriului Champagne & Sparkling Wine World Championship, MW Peter McCombie, membru al juriului International Wine Challenge, MS Adam Pawlowski, Elod Adam CWE.

Gala de premiere WineUp Official Selection va avea loc sâmbătă seara, într-un cadru festiv, cu prezența tuturor actorilor implicați. Topul selecției de vinuri va constitui nucleul acestui eveniment, în jurul lor vom contrui o cină gastronomică spectaculoasă.

Duminică standurile producătorilor vor fi semnalizate cu distincțiile WineUp Official Selection, astfel că vizitatorii vor putea degusta topul selecției oficiale realizate de juriul internațional.Lasă un răspuns

Site creat de