Timp liber

Winter Estravaganza: Cluj-Napoca devine scena valsului vienez

Afis Winter Estravaganza

Cluj-Napoca devine în luna Ianuarie 2016 scena valsului vienez, odată cu lansarea conceptului Winter Estravaganza. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă Cluj-Napoca începând cu ora 19:00.

Winter Estravaganza își dorește să devină un eveniment anual de tradiție pentru Cluj-Napoca, în cadrul căruia să se promoveze finețea și eleganța specifice evenimentelor din înalta societate. Sala Polivalentă va fi pentru prima dată transformată într-un podium de dans luxuriant unde pașii de vals vor scrie noi povești alături de artiștii de renume invitați.

Evenimentul va fi structurat pe două părți urmând ca în prima parte publicul să se poată bucura de un spectacol de tip variété, un colaj de muzică și dans susținut de Monica Anghel și Ansamblul de Balet Filarmonia Napocensis, acompaniați de orchestra simfonică cu același nume. Conducerea muzicală va fi încredințată compozitorului și dirijorului Ionel Tudor, cu siguranță cea mai proeminentă figură românească a muzicii ușoare acompaniată orchestral.

Punctul culminant al serii va fi marcat prin două momente cu coregrafie unitară, ”intrarea” și ”valsul de debut”, posibile datorită cursurilor de dans ce vor precede evenimentul. Aceste clipe de grație, vor oferi tinerilor dansatori ocazia de a-și etala atât măiestria dansului cât și ținutele speciale, atent pregătite.  Odată deschis balul, ringul de dans va fi accesibil și seniorilor, ce vor deveni astfel protagoniști direct implicați în feeria pe care o contruiește lumea valsului. Această a doua parte, condusă muzical de către Maestrul Petre Sbîrcea, va oferi publicului un spectacol de excepție, structurat în principal pe muzica anilor 30, rearanjata orchestral-vals de către compozitorul Ioan Dobrinescu.

Winter Estravaganza este construit după conceptul celebrului OpernBall de la Viena, ce constituie un model de eleganță dovedit nu doar prin prisma aprecierilor elogiative comunicate cu generozitate de presa europeană, ci mai ales prin faptul că a reușit să capteze atenția participanților din întreaga lume. Aflat la prima ediție, evenimentul de la Cluj-Napoca își dorește să aducă publicului iubitor de astfel de spectacole, specificul unei activități cu renume mondial. În mod particular, această ediție de debut va coagula câteva elemente din modelul Concertului de Anul Nou de la Budapesta, aducând în același timp suficiente elemente de noutate pentru a reliza un eveniment cu o puternică amprentă locală. Winter Estravaganza va fi astfel mai mult decât un simplu bal. Va fi <provocarea eleganței supreme.>”Sabin Mircea Rus, manager de proiect.

Organizatorii sunt pregătiți să primească în suprafața de bal, 100 de tineri dansatori (50 de perechi) și 100 de seniori, care vor avea locuri la mese.

Accesul în zona de dans se face pe baza unei invitații din partea organizatorilor și presupune o taxă de participare de 450 de lei/ persoană.

Biletele pentru acest eveniment vor fi disponibile cu începere de la data de 01 decembrie 2015 și vor putea fi achiziționate early bird la prețuri ce pornesc de la 30 lei.

Pentru mai multe detalii vă invităm pe website-ul official: www.estravaganza.ro sau pe pagina de Facebook: fb.com/winter.estravaganza.Lasă un răspuns

Site creat de