Sport, Important

Women Rally revine la Cluj cu peste 100 de participante

Women Rally revine la Cluj cu peste 100 de participante

La un an de la ediția pilot, Women Rally revine weekendul acesta în Cluj-Napoca, unde așteaptă la start peste 70 de mașini și peste 100 de participante.

Devenit anul acesta Campionat Național sub egida FRAS, Women Rally este deja un reper în motorsportul autohton, fiind cea mai importantă competiție de amatori dedicată doamnelor și domnișoarelor pasionate de condus.

Etapa de la Cluj-Napoca începe vineri seara, pe 13 septembrie, cu briefingul cu concurentele, care va avea loc de la ora 19:00 în sala de conferințe de la Cluj Arena. Startul festiv deschide ziua concursului, sâmbătă pe 14 septembrie, unde participantele vor putea fi urmărite prin poarta de start de pe esplanada Cluj Arena începând cu ora 10:30. Acestea se vor muta apoi la VIVO! Cluj-Napoca unde, începând cu ora 11:30, se vor desfășura cele 2 manșe de concurs. Cele mai rapide concurente vor fi premiate la dineul oficial, găzduit de la ora 19:00. Evenimentul se încheie duminică, pe 15 septembrie, când participantele și invitații lor sunt așteptați la o vizită special organizată la Salina Turda și la crama din incinta salinei.

Pe lângă bine cunoscutul format de 3 zile care a atras nenumărate complimente din partea concurentelor, organizatorii au pregătit pentru etapa de la Cluj o serie de surprize. Datorită numărului mare de înscrieri, traseul de concurs organizat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca propune de această dată un circuit perfect simetric care va permite startul simultan a două mașini. Și cei mici vor putea intra în atmosfera competiției, în cadrul sesiunilor de karting pregătite de organizatori vineri, pe 13 septembrie, la Kids Karting Experience.

Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără femei implicate în motorsportul național la cel mai înalt nivel, care vor sta la dispoziția concurentelor pentru a împărtăși mai multe despre următorii pași în motorsport. Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei FRAS, va participa cu una dintre mașinile ei de concurs; tot cu o mașină de raliu va fi prezentă Cristiana Oprea, care va pilota o Dacia Sandero cu care a concurat în Campionatul Național de Raliuri. Lista este completată de copilotul Alina Bianca Pop, care are numeroase participări atât în Campionatul Național de Raliuri, cât și în cel European.

Fondatoarea și organizatoarea Women Rally, Laura Savu, vorbește cu entuziasm despre numărul mare de concurente înscrise și motivul pentru care acestea abia așteaptă etapa din weekend: “Concurentele care au mai participat la ediţiile anterioare așteaptă, din mărturisirile lor, cu nerăbdare, să se bucure de acea atmosfera unică și prietenoasă din cadrul evenimentului și totodată revederea cu celelalte participante.

Atât ele cât şi cele care participă pentru prima dată, împinse de curiozitatea de a lua parte la  o astfel de competiţie, şi-au propus să calce pedala de accelerație cât mai tare, într-un cadru organizat, pentru a-şi  testa astfel limitele și  pentru a ocupa un loc cât mai sus în clasament.”

Women Rally este un concept unic în România, care îmbină viteza și adrenalina cu noțiuni de conducere defensivă și momente de relaxare între prietene. La un an de la înființare, tot mai mulți parteneri își manifestă interesul pentru acest Campionat, lucru care face posibilă continuarea misiunii caritabile a evenimentelor. Etapa Women Rally de la Cluj susține Asociața Little People și organizarea Galei de Crăciun Temerarii.

Noutățile din Campionatul Național Women Rally pot fi urmărite pe site-ul oficial www.womenrally.ro, pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook.

Etapa a 3-a a Campionatului Național Women Rally, Cluj-Napoca, 13-15 septembrie 2019, este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv  şi Automobil Clubului Român, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Cluj Arena.Lasă un răspuns

Site creat de