IT, Important

Yload – prima aplicație de digitalizare a transportului de mărfuri din România și singura din Europa de Est

Clujenii în TOP 3 la cumpărăturile online din România

Servicii de calitate, transparente, rapide și accesibile oricui. Cu ajutorul inteligenței artificiale. Așa va arăta transportul de mărfuri în anul 2021.

Și asta datorită primei burse de transport inteligent din Europa de Est, care își propune digitalizarea acestui sector și liberalizarea pieței.

Yload este o soluție smart și își propune să înființeze prima bursă de transport digital din România. Practic, platforma va facilita și intermedia serviciile de transport, între firmele care au camioane sau dube și persoanele/companiile care au nevoie de ele.

Timpul câștigat prin accesarea rapidă a acestor servicii poate salva afaceri. Și asta pentru că nu mai este nevoie accesarea a zeci de site-uri pentru a găsi soluțiile potrivite sau disponibile de transport.

Durează circa 30 de secunde plasarea unei comenzi. Iar tehnologia se folosește de INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ și de localizarea în timp real – pentru a cunoaște traseul camionului, cât este de încărcat și în cât timp va ajunge la încărcare/descărcare. De asemenea, în cadrul aplicației vor putea fi descărcate și documentele asociate cu mărfurile transportate.

Proiectul, care a luat naștere la inițiativa unui start-up clujean, a atras deja în platformă – în primele 6 săptămâni – 6000 de companii cu un total de minim 45.000 de camioane. Iar interesul este în continuare uriaș pentru un astfel de proiect, pentru că se înscriu zilnic peste 700 de camioane.

“Piața transportului din România trebuie să înceapă să folosească utilizarea datelor și a

inteligenței artificiale. Trebuie să le oferim clienților rapiditate și conectivitate. Transportul  intern de mărfuri este stricat și învechit. Vechile tehnici sunt încă la putere, plățile transportului la 60 de zile, trimiterea facturilor prin poștă sau fax, zeci de apeluri zilnice pentru a vedea unde este marfa,  dacă s-a încărcat, dacă s-a descărcat,  clientul nu primește transparență și firmele care dețin o multitudine de clienți nu sunt interesați de a le

oferi transportatorilor ce li se cuvine, adică prețul corect.Camioanele se bat pe mărfuri zilnic, sute de camioane sunt părăsite prin parcări și nu au de lucru, nu au clienți, nu au mărfuri pe care să le transporte. Transportatorii mici care au până în 10 autovehicule nu au posibilitatea să ajungă la cliențîi mari și acest lucru îi determină să renunțe la România, plecând cât mai mult în Europa – unde găsesc prețuri mai bune”, a declarat Alexandru Huzău, CEO Yload.

Și pentru că tot ne aflăm în pragul Sărbătorilor Pascale, Yload împreună cu Techtrans – singurul cluster de transport din Europa de Est, cu partenerii IVECO și Aqua Carpatica, lansează campania #împreunadepaște, în cadrul primului eveniment dedicat digitalizării transportului de mărfuri.

Evenimentul, aduce la aceeași masă nume sonore din domeniul transportului și al logisticii din România și din Europa, care vor discuta despre viitorul transportului. Tot atunci va fi lansată prima aplicație de digitalizare a bursei de transport: Yload.

De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment, va porni la drum un camion IVECO care funcționează cu hidrogen și care va transporta pentru Crucea Roșie 22 de tone de apă Aqua Carpatica, pentru copii nevoiași. Acest transport va marca și o demonstrație despre cum funcționează Yload.

Techtrans va avea loc în 22 aprilie și va fi unul caritabil. Toți cei care achiziționează un bilet VIP la conferință, în valoare de 25 de euro, vor primi acces la eveniment, dar și 6 luni de abonament premium GRATUIT pe platforma Yload. În schimb, toate veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate către Crucea Roșie.Lasă un răspuns

Site creat de