Timp liber

Young Leaders Forum în Cluj-Napoca

Young Leaders Forum

Ziua de 11 mai va marca deschiderea evenimentului Young Leaders Forum, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Asociației Tineretul ONU din Cluj-Napoca ce se va desfășura la clădirea The Office, începând cu ora 09:00.

Tema în jurul căreia este construit întregul proiect este “Diplomacy in the 21st Century: Challenges and Opportunities”. Prima serie de conferințe va fi dedicată cunoștințelor generale legate de diplomație, dar, poate și mai important, va cuprinde și teme mai practice cum ar fi etapele care trebuie parcurse pentru a avea o carieră de diplomat, urmând a se încheia cu o discuție pe tema rolului jucat de diplomație la nivel local, discuție ce va avea loc într-un mediu în care diplomația e la ea acasă – Primăria orașului Cluj-Napoca.

Printre cei care vor aborda aceste subiecte în prima zi se numără și Dr. Valentin Naumescu, fondatorul Grupului de reflecție și analiză internațională CITADEL, reprezentant de seamă al acestui domeniu datorită experienței sale ca și diplomat în cadrul Ambasadei de la Toronto, iar despre o carieră în diplomație ne va vorbi reprezentanta Ambasadei Marii Britanii la București, Doyin Adele-Shiyanbola.

În cea de-a doua și a treia zi de dezbateri și conferințe vom aborda diplomația ca și domeniu de studiu din mai multe unghiuri, pentru a le oferi participanților șansa de a acumula informații care să le permită să înțeleagă cu adevărat ce presupune cariera unui diplomat, dar și care sunt diferitele aspecte ale acestui domeniu.

Astfel, printre invitații la eveniment care le vor vorbi tinerilor se numără și Scott Reese, directorul departamentului de Afaceri Culturale din cadrul Ambasadei SUA la București, Răzvan Cherecheș, directorul executiv Cluj School for Public Health, Kai Brand Jacobsen, directorul Departamentului de Operațiuni de Pace din cadrul PATRIR și alți specialiști în diplomație.

Young Leaders Forum a luat naștere din dorința de a le oferi tinerilor interesați de domeniul diplomației șansa de a învăța despre această artă a negocierilor de la oameni cu experiență în domeniu, care pot să le extindă orizonturile și să le fie ghid în încercarea lor de a face primii pași în a-și clădi un viitor în diplomație.Lasă un răspuns

Site creat de