Timp liber, Important

ZAIN 2016 la Cluj – ce poți face în 5 zile de festival de design?

zain cluj 2016
 Cea de-a doua ediție a ZAIN – design expressions, singurul festival de design din Cluj – inspirat de UniCredit Bank România, începe miercuri, 2 noiembrie și promite publicului că se va găsi câte ceva pentru fiecare: peste 70 de designeri, 9 locații diferite, petreceri în fiecare seară, demonstrații de meșteșug, fashion show, concept store, expoziții de artă contemporană, happening de pictură și creative writing pe biciclete și multe altele!

Dacă vrei să fii dintre cei ce dau startul ZAIN 2016, trebuie să mergi miercuri la locația principală a festivalului – fosta Casă de Modă a Clujului, de la ora 19. Ce faci acolo? Iei parte la vernisajul Expo Central și apoi te bucuri de panorama Clujului deschisă publicului doar pentru o seară. Cum? La rooftop cocktail de deschidere ZAIN 2016 – pe acoperișul Casei de Modă.

Expoziția Centrală se deschide în fiecare zi, de joi până duminică, la ora 14 și poate fi vizitată până la ora 22. Tot de joi până duminică, între orele 15 și 20, poți vizita Mind Wars Expo – realizată de Obie Platon, în Galeria Launloc, aflată la 10 minute de mers pe jos de la Casa de Modă.

Joi, 3 noiembrie, poți merge de la ora 12 să o cunoști pe Adriana Goilav, designer vestimentar, în showroom-ul ei din inima Clujului. Pe Adriana o poți întâlni joi și vineri, între 12 și 18.

Joi seară se deschide Paspartu, primul Concept Store ZAIN+numa’ design, de unde poți cumpăra bijuterii, mobilier, accesorii, haine și multe altele. Paspartu e deschis în fiecare zi, de vineri până duminică, de la 13 la 22.
O altă variantă pentru joi, de la ora 18 o reprezintă „REBORN la Gara Mică” – un happening cu biciclete by REBORN, performance de pictură by KERO, Creative Writing de Mihai Mateiu și muzică de Bogdan Octav.

Dacă ai însă chef de petrecere, tot joi seară, la ora 21, are loc vernisajul expoziției Instalart care își încheie itinerariul prin țară la ZAIN, cu concert Grimus și open bar. Intrarea e liberă!

Vineri seară, dacă ai reușit să te înscrii la timp, poți participa la Fashion Show-ul ZAIN 2016 ce are loc la Castelul de la Răscruci. Dacă nu ai mai prins loc la Fashion Show, de la 22 începe cocktailul cu acces liber pentru toți cei care doresc să ia parte la o petrecere deosebită, în curtea Castelului Banffy de la Răscruci. E recomandat să vii bine îmbrăcat, iar domnișoarele să vină fără tocuri: petrecerea va avea loc într-un cort acoperit și încălzit, însă afară, și ar fi ideal ca toată lumea să se simtă cât mai bine.

Pe lângă activitățile enumerate deja care se pot face pe timpul zilei, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 14, are loc Turning Talents into Jobs – discuții deschise cu 6 speakeri, care răspund la întrebările publicului: Mihai Gurei – fondator al magazinului Intro, Alex Adam – arhitect, designer de interior si de obiect, fondator AA Studio, Ioana Ciolacu – designer vestimentar, Lucian Broscățean – designer vestimentar, Noemi Meilman – fashion PR&blogger și Robert Rațiu – redactor șef Beau Monde România. Cele două sesiuni de discuții vor fi moderate de Anca Ungureanu, First VicePresident – Identity&Communication Director, UniCredit Bank. Tot în cadrul Turning Talents Into Jobs, de la ora 16 – Dragoș Motică lansează la ZAIN concursul Ubikubi Young Design Award.

De la ora 18 are loc Acoustic Social – întâlnire cu Prototip Studio, Acoustic Density și obiectele produse de ei, vin și muzică bună, la Casa Liviu Mocanu.
De la 19, în Piața Stefan cel Mare nr. 18, puteți lua parte la Lansarea Ghidului 24/7 Volumul II – Ghidul Antreprenorului Creativ, o colecție de 40 de povești ale unor antreprenori creativi, culese și promovate de UniCredit Bank România și Decât o Revistă.

De la ora 21 are loc Creatives Party – cea mai mare petrecere din festivalul de anul acesta, la Impact Hub, pe muzică pusă DJ Blanillă. Tot la Creatives Party are loc Midnight Snack, un proiect al Asociației Inițiativa Urbană, ce are ca scop încurajarea utilizării și a asumării spațiului public de către comunitate, ca un cadru firesc destinat activităților acesteia.

Duminică, în ultima zi de festival, ai ultima șansă să vezi Expo Central, Concept Store și Mind Wars Expo dacă cumva nu ai avut timp să le vezi până atunci. După același program enumerat mai sus. După-masă, de la ora 16, la Casa de Modă, ai ocazia să vezi 4 meșteșugari lucrând la obiecte de design pe care le-ai văzut deja în expoziție, realizate în cadrul proiectului Meșteșug Contemporan.

program-zain-2016Lasă un răspuns

Site creat de