Timp liber

Zeci de invitați internaționali și înscrieri deschise la Impact Festival Cluj-Napoca

Impact Festival

Impact Festival, evenimentul în care tema centrală este viitorul Clujului, va avea zeci de invitați care vor demonstra cum acțiunile fiecăruia dintre noi pot schimba viitorul unei comunități.

Cum putem face ca inițiativele noastre să aibă succes? Cum transformăm o idee bună într-un plan cu șanse reale de reușită? Cum aducem antreprenoriatul în mediul universitar? Cum ajută tehnologia la dezvoltarea comunităților și a organizațiilor? Toate aceste întrebări și multe altele își vor găsi răspunsul din partea experților internaționali care vor prezenta modele și exemple funcționale din experiența lor la nivel global.

Evenimentul va avea loc în 16 iunie și va debuta prin două sesiuni organizate la Grand Hotel Italia, Inspiration Arena și Masterclass-uri, urmate de cel mai mare dialog public din istoria orașului – World Cafe – programat seara de la ora 19:30, în Piața Unirii. Participarea la toate secțiunile Impact Festival este gratuită, pe baza înscrierii prealabile online, pe site-ul www.impactfestival.ro.

Inspiration Arena reprezintă o serie de discursuri, fiecare cu o durată de 30 de minute, în cadrul cărora punem sub semnul întrebării ipoteze fundamentale și împărtășim idei noi despre moduri diferite în care abordăm lumea din jurul nostru. Maggie De Pree, reprezentanta League of Entrepreneurs, va vorbi despre „intraprenorul social”, iar ambasadorul festivalului Burning Man, Bear Kittay, despre stimularea culturii participative reprezentantive. Dr. Marc J Ventresca, de la Universitatea Oxford, este invitat pentru a dezvolta subiectul „Infrastructurii de impact”. Lista speakerilor este completată de Issam Chleuh („Cum ne învață Africa arta leapfrogging” – a dezvoltării accelerate de care România are nevoie, evitând greșelile făcute deja în alte părți ale lumii) și de Christine Souffrant din partea Vendedy, despre „Legendele impactului – puterea acțiunilor mărunte”.

Zona de masterclass va fi susținută de invitați precum Dominik B. Domnik, de la Social Entrepreneurship Akademie (Germania), care va explica „Cum să insuflăm antreprenoriatul în programa universitară”.  Chris Worman, Director Senior de Marketing și Comunicare în cadrul TechSoup Global, va demonstra cum schimbările tehnologice și sociale pot transforma idei minunate în aplicații utile.

Seara, de la 19.30, Impact Festival continuă cu un dialog de masă în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La kilometrul zero al orașului, clujenii sunt invitați să genereze o „unire a ideilor bune”, contribuind cu propriile idei despre viitorul Clujului, într-un dialog public pe formatul World Cafe. Întreaga piață va fi special amenajată pentru ca participanții să poată dialoga cu persoanele din domenii diferite de activitate.

 

Programul complet al evenimentului este disponibil online la www.impactfestival.ro, locul unde se pot face și înscrierile.

Impact Festival Cluj-Napoca este organizat de Impact Hub, BCR și Fundația ERSTE cu sprijinul Ursus, Primăria Cluj-Napoca, Ministerul Afacerilor Externe, RoAid, UNDP, Benisi și al agenției PR&More. Un eveniment în cadrul Capitalei Europene a Tineretului Cluj‑Napoca 2015.

 

Despre organizatori

 

Impact Hub

Impact Hub este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 60 de orașe de pe 5 continente. ceurmeaza.impacthub.roLasă un răspuns

Site creat de