Uncategorized

Zeci de mii de pelerini s-au rugat, azi-noapte, la Manastirea Nicula (VIDEO)

111903609 1082125921805321 1565668198 o

Zeci de mii de credinciosi veniti din intreaga tara s-au rugat, azi-noapte, la Manastirea Nicula, de langa Gherla de sarbatoarea Sfintei Marii. Credinciosii au venit chiar si de la mii de kilometri pentru a se inchina la o icoana veche de sute de ani despre care se spune ca este facatoare de minuni.

Fie ca au venit cu masina, trenul sau chiar pe jos, zeci de mii de pelerini au ales sa mearga la Manastirea Nicula pentru a se inchina Fecioarei Maria. Veniti si cu doua zile inainte, acestia dorm sub cerul liber si spun ca doar credinta ii face sa reziste. De cum ajung la manastire, oamenii inconjoara vechea bisericuta din lemn in coate si jenunchi, rugandu-se pentru iertarea pacatelor dar si pentru buna stare si liniste sufleteasca. In interiorul bisericii exista o icoana a Maicii Domnului despre care se spune ca a lacrimat in trecut si este facatoare de minuni. Cei veniti la Nicula stau ore intregi la cozi de sute de metri pentru a se inchina si saruta icoana Maicii Domnului.

Inainte de miezul noptii, icoana facatoare de minuni a fost scoasa din biserica in curtea manastirii, iar un sobor de preoti a tinut o slujba pana tarziu in noapte. Dupa doar cateva ore de odihna sub cerul liber pe iarba din spatele Manastirii, pe care credinciosii o numesc Gradina Maicii Domnului, programul religios va incepe, din nou, in aceasta dimineata la ora 5 cu Sfanta Liturghie. De la ora 9, slujba va fi tinuta de IPS Andrei Andreicut impreuna cu un sobor de preoti, iar in jurul orei 12, oamenii vor incepe sa plece spre case.

Revenim cu imagini video!Lasă un răspuns

Site creat de