Din Zona

Zeci de tancuri americane au străbătut şi judeţul Cluj. Acestea au ajuns la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

tancuri

Transportul militar care a străbătut România (tancurile au trecut prin şi judeţul Cluj) zilele trecute pe calea ferată a ajuns în cele din urmă la destinaţie. Mai exact, tancurile M1 Abrams au ajuns în această dimineaţă la Bază Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Acestea sunt o parte din angajamentul Statelor Unite ale Americii de a asigura securitatea flancului estic al NATO în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. Pe lângă tancuri, la Mihail Kogălniceanu au ajuns şi 500 de militari americani care fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători”.

News.ro scrie că tancurile M1 Abrams, de ultima generaţie, au fost aduse din Polonia pe calea ferată pe platforme şi au fost descărcate cu o macara de mare tonaj care a fost trimisă la Mihail Kogălniceanu. Şi alte utilaje de luptă – maşini de luptă ale infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate – urmează să ajungă la Unitatea Militară din judeţul Constanţa, mai scrie sursa citată.Lasă un răspuns

Site creat de