Uncategorized

Zilele Recoltei la Cluj-Napoca

recoltaa

Consiliul Judeţean Cluj şi Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, organizează cea de-a a III-a ediţie a Zilelor Recoltei. Evenimentul se va desfăşura la finalul acestei săptămâni, în perioada 18-20 septembrie 2015, pe platoul Sălii Sporturilor, unde sunt aşteptaţi aproximativ 200 de expozanţi, producători de legume şi fructe, artizani şi mici fermieri.

Astfel, vineri, 18 septembrie 2015, între orele 12.00 şi 22.00 (cu accesul producătorilor de la ora 08.00), sâmbătă şi duminică, 19 -20 septembrie 2015, între orele 8.00 şi 22.00, clujenii vor avea ocazia să cumpere produse de sezon la preţ de producător. Gospodinele care doresc să-şi facă aprovizionarea pentru iarnă vor putea alege fructe şi legume de sezon având la dispoziţie, în acelaşi loc, produse de calitate la preţuri avantajoase, vânzare tip en-gros şi producţie bio.

Şi-au anunţat prezenţa cultivatorii de cartofi din Râşca şi Dângău, dar şi legumicultori din comunele cu tradiţie în domeniu din Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldoveneşti, Sânnicoară, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Nu vor lipsi de pe standuri usturoiul şi ceapa de Mihai Viteazu, dar nici porumbul, provenind din aceeaşi zonă.

Pe lângă legume şi fructe, clujenii vor avea ocazia să cumpere ulei presat la rece, produse pe bază de lavandă, precum şi dulceţuri preparate după metode tradiţionale. Apicultorii clujeni vor expune, pe lângă mierea de albine, o gamă largă de produse apicole, iar patiserii vor oferi amatorilor de dulciuri ciocolată, turtă dulce şi prăjituri de casă.

De asemenea, vor fi prezenţi mici fermieri clujeni care vor prezenta spre vânzare lactate şi produse din carne de porc, toate preparate după reţete proprii. Şi pentru că e toamnă, viticultorii au anunţat că vor stoarce strugurii chiar la târg, oferind vizitatorilor nu doar must proaspăt, ci şi ocazia de a urmări procesul tehnologic de obţinere a acestei licori, în mustăria tradiţională românească, cu teasc şi zdrobitor. De asemenea, vor fi prezenţi procesatori de sucuri naturale din fructe.

Alături de aceste produse tradiţionale, clujenii vor mai putea achiziţiona şi obiecte de artizanat şi bijuterii realizate manual de talentaţii meşteri populari clujeni.

Buna dispoziţie va fi întreţinută de artişti consacraţi şi ansambluri de dansuri populare din judeţul Cluj, iar pentru copii va fi organizat un atelier de sculptură în fructe şi legume, sâmbătă, între orele 13.00 -15 .00.

Tot pentru cei mici, duminică, de la ora 10.00 artiştii de la Teatrul de Păpuşi vor prezenta spectacolul ”Magic Puppet”.Lasă un răspuns

Site creat de