Social & Cultura

Ziua Culturii Naționale va fi marcată la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj

ziua culturii nationale

La împlinirea celor 167 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, sărbătorește Ziua Culturii Naționale, printr-o serie de expoziţii și manifestări culturale.

Astfel, vizitatorii bibliotecii sunt aşteptaţi la sediul central al instituției, situat pe Calea Dorobanților nr. 104, la parter, la expoziția tematică „Eminescu în Colecţiile speciale ale bibliotecii”.

De asemenea, în parteneriat cu Asociația ArtImage Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană vine în întâmpinarea iubitorilor de cultură cu spectacolul de imagine, muzică şi poezie „Gând pentru Eminescu”, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie 2017, de la ora 11.00, în foaierul bibliotecii.

La secţia pentru copii, aflată în sediul central, se va desfășura vineri, 13 ianuarie 2017, începând cu ora 9.00, activitatea „Mihai Eminescu şi copiii”, prin intermediul proiectului „Scriitori români de ieri şi de azi”, iar luni, 16 ianuarie 2017, de la ora ora 9.00, se va derula activitatea „Omagiu lui Eminescu”, în cadrul aceluiași proiect. Secţia pentru adolescenţi vă așteaptă marţi, 17 ianuarie 2017, ora 12.00, la dezbaterea „Gândind la tine…- 167 de ani de la naşterea poetului, prozatorului şi publicistului Mihai Eminescu”, iar secția Împrumut pentru Adulți și Artă organizează miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 13.00, conferința „Eminescu în orizontul criticii”. Domnul Constantin Cubleșan  – scriitor, critic și istoric literar, precum și soprana Raluca Lucia Cîmpean vor fi invitații acestui eveniment.

Filiala „Traian Brad”, situată pe str. Izlazului nr. 18, organizează vineri, 13 ianuarie 2017, începând cu ora 9.00, un recital de poezii din opera marelui poet naţional sub genericul „Dor de Eminescu”, iar luni, 16 ianuarie 2017, de la ora 11.00, vizitatorii filialei sunt așteptați la un spectacol de imagine, muzică şi poezie organizat în parteneriat cu Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca – „Într-o lume relativă”.

Filiala Kogălniceanu, de pe str. M. Kogălniceanu, nr. 7, întâmpină cititorii cu o expoziție de documente, intitulată „Ziua Culturii Naţionale”. Marți, 17 ianuarie 2017, de la ora 14.00, cei mici sunt invitați la „Bădiţa Mihai – Mihai Eminescu pe înţelesul copiilor”, activitate în cadrul proiectului „Poveşti româneşti”.

În spațiul renovat al Filialei Zorilor, str. Observatorului, nr. 1, elevii pot participa luni, 16 ianuarie 2017, de la ora 11.00, la o șezătoare literară sub genericul „Dor de Eminescu”.

Reamintim faptul că data de 15 ianuarie a fost aleasă Zi a Culturii Naționale, reprezentând data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889). Pentru românii de pretutindeni, această zi reprezintă un prilej de bucurie şi de recunoştinţă, fiind de remarcat faptul că Ziua Culturii Naționale se sărbătorește și în Republica Moldova.Lasă un răspuns

Site creat de