Social & Cultura, Important

Ziua Internaţională a Copilului în vremurile demult apuse

1 iunie ziua copilului

Ziua Copilului sau Ziua Internaţională a Copilului  este recunoscută în toată lumea drept o sărbătoare dedicată copiilor. În România, acest eveniment este sărbătorit în fiecare an în data de 1 iunie, când în cinstea copiilor se organizează diferite evenimente.

Cea mai frumoasă şi mai importantă parte a acestei zile, rămâne însă primirea cadourilor de către copii, moment la care ne-am decis şi noi să facem referire.

Modul în care se sărbătoreşte ziua de 1 Iunie în perioada democratică, cu jucării moderne, gadgeturi şi jocuri pe calculator o cunoaştem cu toţii; însă perioada comunismului, când ciocolata şi fructele erau un lux, a lăsat o amprentă asupra societaţii, şi mai ales asupra persoanelor care au trăit în acea perioadă.

Pe lângă odele şi spectacolele dedicate „Tovarăşului Ceauşescu”, nu pot rămâne neştiute jucăriile cele mai speciale şi mai populare care se găseau destul de greu în acea perioadă. În librării existau puţine jucării, iar eforturile părinţilor erau cu atât mai mari.

Păpuşa „Mimi” a foarte una dintre cele mai căutate şi iubite jucării de catre fete, în acea perioadă. Orice fetiţă îşi dorea o astfel de păpuşă, însă nu multe aveau prilejul de a avea una. Datorită faptului că se găseau foarte greu, acesta era spălată şi curăţată anual, prin urmare, era mai decolorată de la an la an.

papusa mimi

În rândul băieţilor, dorinţa cea mai mare era de a avea o pereche de soldăţei sau o maşinuţă, care însă erau confecţionate din plastic de proastă calitate şi nu aveau o rezistenţă şi o aderenţă atât de mare.

jucarii soldatei

Cu un mai mare succes în ale găsi erau cărţile de joc „Păcălici” sau „Piticot”, care câteodată aveau un grad mult mai mare de satisfacţie alături de o ciocolată chinezească, cu napolitane Dănuţ sau o banană şi o porocală.

jucarie pacalici

foto: playtech.roLasă un răspuns

Site creat de