Social & Cultura, Important

Ziua Internațională a Luptei Împotriva Poliomielitei va fi marcată la Cluj prin iluminarea fațadei Operei Naționale Române

Opera Cluj

Cluburile Rotary din Cluj-Napoca vor marca Ziua Internațională a Luptei Împotriva Poliomielitei, în data de 24 octombrie, ora 20:00, prin iluminarea fațadei Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Acest eveniment este unul dintre miile de evenimente care vor avea loc la nivel global, în aceeași dată.

Membrii cluburilor Rotary din Cluj-Napoca vor lua parte la World Polio Day, pentru a marca 30 de ani de lupta pentru eradicarea poliomielitei la nivel global.

Pentru a marca acest eveniment si a creste nivelul de informare in cadrul publicului larg, cluburile Rotary din Cluj au ales sa ilumineze fatada Operei Nationale Române din Cluj in culoarea albastra, culoarea Rotary.

Rotary International și partenerii acestuia au lansat inițiativa de eradicare a poliomielitei acum trei decenii, moment în care se înregistrau 1000 de cazuri zilnic. S-au făcut progrese enorme în acest sens, de la 350,000 de cazuri în anul 1988 în 125 de țări, la 33 de cazuri în 2018 în două țări: Afganistan și Pakistan.

Prin atingerea scopului de eradicare a cazurilor de poliomielită, Rotary și partenerii săi trebuie să susțină progresul și să ajungă la fiecare copil, pentru imunizare. Rotary s-a angajat că va finanța anual cu $50 milioane, iar Fundația Bill & Melinda Gates va aduce o contribuție 2 la 1 pentru o finanțare anuală de $150 milioane. Din anul 1985, Rotary a contribuit cu peste $1.9 miliarde în scopul eradicării totale a cazurilor de poliomielită.

Rotary este o rețea globală de peste 1.2 milioane prieteni, lideri ai comunității, care s-au unit în scopul introducerii schimbărilor consistente în comunitățile globale. De peste 110 ani, membrii Rotary și-au folosit pasiunea și energia pentru a îmbunătății calitatea vieții celor din jur prin voluntariat.

Vizitați endpolio.org pentru a afla mai multe despre Rotary și lupta condusă pentru eradicarea poliomielitei.

sursa foto: Nicu CherciuLasă un răspuns

Site creat de