Social & Cultura

Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor va fi marcată si la Cluj

afis ziua 123

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, prin reprezentanţii Centrului de Reabilitare Socială şi Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Traficului de Persoane în colaborare cu Asociaţia „eLiberare” marchează „Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor”, prin desfăşurarea unor activităţi de sensibilizare în mediul şcolar şi la nivelul centrelor de plasament din tot judeţul Cluj.

Astfel, campania organizată în acest an la nivelul judeţului Cluj vizează informarea copiilor şi  a tinerilor cu privire la riscurile asociate exploatării prin muncă, cât şi dezvoltarea capacităţii lor de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen. În acest sens, în intervalul 07 iunie 2016 – 12 iunie 2016 se vor desfăşura acţiuni specifice de informare şi consiliere de specialitate cu copiii şi tinerii de la Complexul de Servicii destinat Protecţiei Copilului Nr. 2 Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic „Someş” Dej, Şcoala de Arte şi Meserii „Poiana” Turda, iar duminică, 12 iunie 2016,  Asociaţia „eLiberare” va desfăşura în zona Bulevardul Eroilor din municipiul Cluj-Napoca activităţi de sensibilizare cu privire la acest fenomen, cu distribuire de materiale informative în spaţiu public.

Reamintim faptul că încă din anul 2002, la iniţiativa Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), data de 12 iunie a fiecărui an este recunoscută drept „Ziua Mondială Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor”. Marcarea acestei zile în mod formal de către state şi organizaţii vizează crearea unei unităţi globale în lupta împotriva exploatării prin muncă a copiilor, în oricare din formele sale.Lasă un răspuns

Site creat de