Timp liber, Important

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită şi la Cluj-Napoca. Mii de clujeni au fost prezenţi la parada militară (FOTO)

24255138 1556601367762016 1653263912624818036 o

Ziua Naţională a României a fost marcată, astăzi, şi la Cluj-Napoca. La 99 de ani de la Marea Unire, clujenii au participat la o serie de manifestări care au început la ora 10 cu un Te-Deum şi slujba religioasă în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca, după care a urmat ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume.

Momentul cel mai aşteptat de clujeni, dar mai ales de copii, a fost defilarea militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”. Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice au participat la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

În Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca va fi deschisă  expoziția de imagini istorice ”Clujul și Marea Unire”, organizată în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universității ”Babeș-Bolyai”, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Cluj, Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expoziția va conține imagini cu documente și fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

 

Programul evenimentelor de  1 Decembrie:

Piața Unirii

ora 15:00 – spectacol folcloric:

Maria Golban Șomlea

Traian Ilea și Valeria Codorean

Ovidiu Purdea Someș

Ansamblul Folcloric „Românașul”

Ciprian Roman

Ansamblul Folcloric „Mărțișorul”

Aurel Tămaș

Dumitru Fărcaș

acompaniază Orchestra „Regal Transilvan”.

ora 19:00 – aprinderea iluminatului festiv

ora 19:05 – concert Andra

Piața Avram Iancu

ora 20:00 – spectacol de artificii

Piața Unirii

ora 20:10 – concert Cargo


fotografii preluate de pe pagina de Facebook Emil BocLasă un răspuns

Site creat de