Uncategorized

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Cluj! Mii de clujeni au asistat la defilare (FOTO)

ziua nationala a romaniei cluj napoca 1 decembrie

Ziua Naţională a României a fost marcată, astăzi, şi la Cluj-Napoca. Clujenii au participat la o serie de manifestări care au început la ora 12 cu un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă a început la ora 12.30, după care a urmat ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume.

_MG_9683

Momentul cel mai aşteptat de clujeni, dar mai ales de copii, a fost defilarea militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”. Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice au participat la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca îi aşteaptă pe clujeni în Piaţa Unirii, unde va începe de la ora 16.00 un spectacol folcloric, susţinut de artiştii: Amalia Chiper şi Florin Rupă, Marius Ciprian Pop, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Ana Ilca Mureşan, Ansamblul folcloric „Mugurelul”, Sava Negrean Brudascu, Dumitru Fărcaş. Acompaniamentul artiştilor va fi asigurat de orchestra Regal Transilvan.

De la ora 19.00 se va da startul iluminatului de sărbători, după care, pe scenă vor urca doua trupe consacrate – ZDOB şi ZDUB şi CARGO, aceasta din urmă susţinând concertul aniversar de 30 de ani.

Patinoarul din Piaţa Unirii va fi deschis, de asemenea, de 1 Decembrie, iar intrarea va fi gratuită între orele 10:00 – 22:00, astfel: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30, 14.00 – 15.30, 16.00 – 17.30, 18.30 – 20.00 şi 20.30 – 22.00. în pauzele dintre reprizele de patinaj se va curăţa gheaţă.

Ca formă de respect şi de exprimare a compasiunii faţă de victimele tragediei de la Colectiv, focurile de artificii şi retragerea cu torţe, tradiţionale Zilei Naţionale a României, au fost anulate.

Mai multe imagini gasiti pe pagina de facebook Cluju`.RO (click AICI)

*photo credit: Clau N. Morar

Cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin au avut loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alte activităţi cultural-artistice.Lasă un răspuns

Site creat de