Din Oras, Important

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Naţională a României

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Instituţia Prefectului-judeţul Cluj, împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Divizia 4 Infanterie „Gemina”, în cooperare cu structurile din sistemul naţional de securitate, organizează miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, o ceremonie publică la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, având următoarele momente:

– prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;

– intonarea Imnului Național al României;

– alocuţiuni privind sărbătorirea Zilei Naţionale a României;

– depunerea de coroane și jerbe de flori (În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016. După încheierea ceremoniei pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane);

– defilare cu efective şi tehnică militară pe traseul str. Regele Ferdinand – str. Horea.

Ceremonia publică din Piața Mihai Viteazul este precedată deslujba de Te-Deum care se va desfăşura în Catedrala Mitropolitană, de la ora 11.00.

Ceremonia se va desfășura într-un format restrâns cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Accesul participanților în zona oficială se va face pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, în scopul prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, se recomandă publicului care dorește să participe la ceremonie să păstreze distanța de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție.  Site creat de