Uncategorized

Ziua Poliţiei Române la Cluj – bucuria copiilor (FOTO)

Ziua Poliţiei Române

Poliţiştii clujeni au sărbătorit 194 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne, marcând ziua de 25 martie prin organizarea unor expoziții inedite la Casino Centru de Cultură Urbană din Cluj-Napoca, eveniment la care au participat  reprezentanți ai autorităților naționale, județene și locale, șefii instituțiilor din Cluj, foști șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, rezerviști și veterani.

Începuturile Poliției Clujene au fost dezvăluite vizitatorilor în cadrul unei expoziții cu documente de arhivă extrase de către Serviciul Județean Cluj al Arhivelor Naționale. Totodată, fotografiile și documentele din perioada interbelică și postbelică expuse au ,,vorbit în șoaptă” despre începuturile poliției.

Pentru a ilustra trecerea anilor și modernizarea instituției odată cu aceștia, a fost prezentată o expoziţie de uniforme de poliţie vechi și actuale, precum și însemne și accesorii ale acestora. Totodată, au fost expuse portretele creionate ale tuturor comandanților din Poliția Clujeană.

Vizitatorilor le-a fost prezentată o expoziţie de bunuri de patrimoniu cultural național recuperate de către polițiștii clujeni, printre acestea aflându-se și un vas din aur vechi de peste 2.500 de ani.

Cetăţenii aflaţi în Parcul Central au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de către polițiști pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Totodată, au putut admira autovehiculele aflate în dotarea structurilor de poliție rutieră, criminalistic, ordine publică, acțiuni speciale, precum și motocicletele polițiștilor rutieri.

În contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a organizat, în perioada 18-24 martie 2016, la nivelul subunităţilor de poliţie, Caravana porţilor deschise în mediul rural.

Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini, dispozitive de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, tehnica din dotare, toate au putut fi admirate în această perioadă de copii, dar şi de cei mai mari, cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

A fost prezentat, de asemenea, autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Caravana a debutat la data de 18 martie, în localitatea Căşeiu, unde poliţiştii     s-au bucurat de prezenţa unui număr de peste 600 de elevi, curioşi să descopere o parte din tainele profesiei de poliţist.

La data de 21 martie, în localitatea Mihai Viteazu, circa 500 de copii au admirat demonstraţiile trupelor de intervenţie rapidă şi ale câinilor poliţişti.

La data de 22 martie, caravana a poposit pe raza comunei Bonţida, unde sute de copii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor.

Activitatea s-a încheiat, la data de 23 martie a.c., cu vizita poliţiştilor în localitatea Viişoara, unde 600 de copii au asteptat cu nerăbdare să se întâlnească cu poliţiştii.Lasă un răspuns

Site creat de