Din Oras, Important

Zona Expo Transilvania va fi modernizată: parc extins, străzi reabilitate, zone de relaxare şi un parking nou

Zona Expo Transilvania va fi modernizată

Primăria municipiului Cluj-Napoca va revitaliza zona „Expo Transilvania” din cartierul Mărăști, pe o suprafață propusă de 17 hectare.

Principalele obiective de investiţii ale proiectului sunt:

  • Modernizarea Parcului Aurel Vlaicu
  • Inserarea conceptului Walkable City – oraș pentru pietoni – pentru îmbunătățirea calității spațiului public
  • Construirea unui parking în zona de intervenţie

Regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu presupune amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente, dotarea acestora cu echipamente și mobilier smart, precum și realizarea unui parking.

Zona urmează a fi convertită într-un loc modern și accesibil pentru clujeni, care se integrează în viziunea de viitor “verde” pentru orașul nostru.

Parcul Aurel Vlaicu va cuprinde zone de promenadă, zonă de joacă pentru copii cu instalații de joacă creative, incluzive, ecologice.

Vor fi integrate zone de picnic și relaxare, zone de adunare adaptate pentru diferite tipuri de utilizatori – copii, adolescenți, adulți, vârstnici, persoane cu dizabilități.

Un alt punct de atracție îl va reprezenta teatrul în aer liber și spațiul amenajat pentru workshop-uri și evenimente cultural artistice.

Zona ExpoTransilvania va beneficia de lucrări funcționale semnificative: regândirea zonelor pietonale (aplicarea conceptului de shared-space), infrastructură rutieră, piste de biciclete, trotuare, semnalizare rutieră, relocarea/refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montaj de mobilier urban, precum și amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart.

Străzile/aleile/zonele limitrofe cuprinse în proiectul de regenerare sunt următoarele:

  • Strada Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată
  • Strada Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr
  • Strada Tribunul Vlăduţiu – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului
  • Aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei

Viitorul parking va cuprinde un minim de 350 de locuri de parcare.

Status actual proiect multi-anual: în desfășurare proceduri achiziții servicii de proiectare și elaborare a documentațiilor de urbanism. Proiectul implică exproprieri.

Finanțarea investiţiei va fi realizată în prima fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor aferente următoarei perioade programatice.” a declarat primarul Emil Boc.Lasă un răspuns

Site creat de